Uddannelse

ITU-studerende får globale studiekammerater

IT-Universitet ønsker at fremme globale kompetencer. Derfor søsætter de et initiativ, som kan skaffe de studerende kontakt til studerende i Kina og samarbejde med virksomheder i Indien.

Sidste år uddannede IT-Universitetet rekordmange it-kandidater. Men fremover ser universitet gerne, at de studerende også får globale kompetencer på deres eksamensbevis i løbet af studietiden. Det skyldes, at globalisering og it går hånd i hånd. Studerende skal derfor have mulighed for at opleve, at det ikke kun er vigtigt at have de rette digitale kompetencer. De skal også have konkret erfaring med at skabe netværk og samarbejde online med mennesker over hele verden.

Nu kan studerende på IT-Universitetet i København derfor få globale studiekammerater. De kan blandt andet udvikle it med elitestuderende i Kina, Singapore og USA. Eller de kan samarbejde med et indisk it-firma om at lære analfabeter at læse og skrive med blot 40 timers træning på mobilen.

Har du lyst til at vide mere om IT-Universitetets globaliseringsinitiativer, kan du kontakte IT-Universitetets internationale kontor på 72 18 52 30/ interoffice@itu.dk.