Uddannelse, Studerende, Software

Spiludvikling er populært blandt unge

 

En årlig sommerlejr for unge computerspilsentusiaster udvider i år med 50 procent. For de voksne arrangerer ITU i slutningen af januar verdens største spiludviklingstræf, Global Game Jam.

Udvikling af computerspil er populært blandt unge. Så populært, at en årlig sommerlejr for gymnasie- og HTX-elever i år udvider antallet af deltagere med 50 procent.


Game Development Camp har været arrangeret af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) de sidste fire år og måtte sidste år afvise næsten lige så mange ansøgere, som der fik plads på lejren. Derfor udvider foreningen i år antallet af pladser fra 48 til 72.

- Vi kan helt klart mærke, at der er en generel interesse for spiludvikling i den danske ungdom, og vi håber at kunne hjælpe fremtidens generation af spiludviklere godt på vej. Udover det faglige indhold giver campen jo også en suveræn chance for at etablere et godt netværk, siger Kasper Videbæk, der er UNF’s koordinator på Game Development Camp.

Unge studerende har de andre år brugt en uge af deres sommerferie på at lære om 2D-grafik, 3D-animation og computerspilprogrammering. I år er lejren udvidet til ni dage, så der er mulighed for ekstra fordybelse i undervisningen og mere tid til at udvikle deres eget spil.

- For at sikre, at vi er på forkant med udviklingen, har vi sendt vores frivillige undervisere til messer og kurser rundt om i verden for at lære mere om spiludvikling. Desuden vil der som altid være professionelle grafikere og spiludviklere tilknyttet sommerlejren for at kunne rådgive og hjælpe deltagerne, siger campens undervisningsansvarlige Tim Garbos.

Game Development Camp finder sted på Aalborg Universitet fra den 25. juli til den 2. august, og tilmeldingen til campen foregår på game.unf.dk.

Verdens største træf for spiludviklere

For de voksne spiludviklere arrangerer IT-Universitetet (ITU) og den internationale spiludviklerorganisation IGDA i slutningen af januar verdens største spiludviklertræf, Nordic Game Jam.

Her skal spiludviklere fra 20 lande i 13 forskellige tidszoner konkurrere om at lave det bedste computerspil på 36 timer.

- Formålet med det hele er at lade en masse mennesker jorden rundt dele deres passion for spiludvikling uden de traditionelle begrænsninger. Det er en enestående mulighed for at være kreative og eksperimentere med fokus på at skabe nye spil. Og så er Global Game Jam det perfekte scenario for at netværke globalt, noget der potentielt kan skabe nye retninger i spilindustrien, siger Miguel Sicart, adjunkt fra IT-Universitetet, i en pressemeddelelse.

Global Game Jam foregår fra 30. januar til 1. februar, og vinderspillet vil blive vist frem på en spiludviklerkonference i San Francisco i marts.