Hvor langt vil man rejse, og hvad er virksomhederne og den enkelte deltager parat til at investere? Det er blot nogle af de parametre, man kan vælge at måle en konference på. GOTO ligger ret lunt i svinget i den sammenhæng, da omkring 30 procent af deltagerne er udlændinge.
To af dem, Davide Salvador og Marco D’Orlando, udviklere og teamleaders i eMaze’ R & D-afdeling i Trieste, Italien, havde valgt at tage hele pakken på GOTO – tre dages konference efterfulgt af en dags workshop. De havde fået anbefalet konferencen af kolleger og havde slået ned på flere ting i programmet, der så interessante ud.
– Vi gik både efter de tekniske og de mere procesorienterede indlæg. For mig kom hovedvægten faktisk til at ligge på processer - for eksempel det, der havde med agil projektledelse at gøre. Her kan vi helt sikkert bruge det input, vi har fået, til at formalisere nogle koncepter og skabe en fælles referenceramme inklusiv gode eksempler, når vi skal implementere det i vores egen organisation, fortæller Davide.
Begge konkluderer, at det var værd at tage turen til Aarhus, og Marco understreger den praktisk orienterede tilgang, de har haft til konferencen.
– Der er mange gode talere og meget inspiration at hente på konferencen, men for os har det først og fremmest handlet om at høre om både tekniske og procesorienterede metoder, vi umiddelbart kan implementere derhjemme, siger Marco.
Marco og Davides deltagelse i GOTO var sponsoreret af deres firma, eMaze, der er specialiseret i Secure Software Development og security consultancy. To andre kolleger måtte ofre lidt mere for at komme. De havde valgt at melde sig til det frivillige hjælper-crew, havde taget en uges ferie, og oven i det havde de betalt rejse og ophold af egen lomme.
Software, Systemudvikling og systemer