Software, Datakommunikation/telefoni, Open Source

Større opdatering af Android-firmware på vej

En regulær overhaling af Googles Android byder på både eye candy og nye funktioner til mobile enheder.

En ny udgave af Googles operativsystem til mobile enheder, Android, er tæt på endelig frigivelse. Android-enheder er endnu ikke tilgængelige via danske mobiloperatører, men forventes at komme til landet om et par måneder.

T-Mobile i Tyskland satser på at gøre Android 1.5 tilgængelig i løbet af maj måned.

Blandt nyhederne i version 1.5 er, at operativsystemet nu baserer sig på Linux-kernen 2.6.27. Det betyder mere sikkerhed, større stabilitet og forbedringer af en række kerneapplikationer.

Android 1.5 kommer også med SDK’et 1.5, som rummer nye API’er og udbedrer nogle af de alvorligste forsømmelser fra 1.0-versionen.

Tættere på iPhone
Blandt de nye funktioner er et virtuelt tastatur på skærmen og en forbedret mobilbrowser. Vinduesskift er blevet animerede, og visse applikationer kan nu skifte mellem portræt- og landskabsmodus på en facon, som sammen med den generelt mere polerede brugergrænseflade i den grad er inspireret af Apples iPhone.

Men på nogle områder tilbyder det nye OS funktionaliteter, som end ikke kan genfindes hos Apple. Det handler eksempelvis om indbygget mulighed for at lave tale-søgninger hos Google, widgets i form af plugins til Androids desktop og de såkaldte live folders – mapper hvis indhold opdateres dynamisk.

Indholdet kan eksempelvis være twitter-feeds, som blot registreres som en ny datatype, der vises frem som mappeindhold.

I modsætning til Apple-brugere, som er henvist til at hente firmwareopdateringer via iTunes desktop-software, vil Android 1.5 kunne downloades direkte til den mobile enhed.