Curt Kjærsgaard Raavig: genopstiller som organisatorisk næstformand


Stort politisk mod til fornyelse af PROSA
PROSA har i 2022-2024 haft en god periode med et godt samarbejde, både internt og med vores samarbejdspartnere. Hovedbestyrelsen har taget store strategiske beslutninger om medlemsvækst og PROSAs fremtid. Det har affødt masser af arbejde og følgebeslutninger i hele organisationen, ikke mindst i hovedbestyrelsen. Samarbejdet, meningsudvekslingen og modet har været stort hele vejen rundt. En stor tak for det.


Mine mærkesager
Jeg ser det som min fornemmeste opgave at sikre medlemmernes arbejdsliv. Derfor vil jeg som organisatorisk næstformand bl.a. arbejde for:

Bedre psykisk arbejdsmiljø it-branchen: PROSAs arbejde for et bedre psykiske arbejdsmiljø har båret frugt. Fremadrettet skal vi fokusere på både oplysning og uddannelse af ledere og arbejdsmiljørepræsentanter. Vi skal forstå, hvor og hvornår det går galt, så vi kan opnå bedre anerkendelse af it-medarbejdernes psykiske arbejdsskade.

Algoritmeledelse: Forkert brug af algoritmisk ledelse giver dårligt psykisk arbejdsmiljø, så kontant er min konklusion – for mennesker skal træffe beslutninger om medarbejdere. PROSA er gået forrest i debatten og har haft stor indflydelse på FH's politik på området. Nu vil jeg – i samarbejde med resten af fagbevægelsen i FH – arbejde for, at politikken bliver en del af arbejdsmiljøreglerne og overenskomsterne.

Bedre økonomi under barsel: Som repræsentant for PROSA har jeg skubbet på for bedre barselsregler, og det var bl.a. med til at sikre en vigtig ændring af reglerne for privatansatte (it-)mænd, når de skal på barsel. Nu er der syv ugers lønrefusion til hver forældres arbejdsgiver, men vi er ikke i mål. Vi skal sikre, at mænd og kvinder i it-faget har økonomisk mulighed for fuld barsel. Bedre adgang og dækning fra barselsfondene – og hvis ikke fuld løn, så i det mindste delvist.

Et balanceret arbejdsliv: Fleksibilitet, lavere arbejdstid, hjemmearbejde og retten til at holde fri, når man har fri. Det er klare ønsker fra PROSAs medlemmer. Jeg vil kæmpe for, at vi fortsat styrker PROSAs medlemmers rettigheder til et balanceret arbejdsliv gennem lovgivning og overenskomster.

Social dumping: Udenlandsk arbejdskraft, der ikke overholder sædvanlige danske løn- og ansættelsesvilkår, risikerer at udviske de rettigheder, som PROSA og resten af fagbevægelsen har opnået for alle lønmodtagere gennem historiske sværdslag, og som er fundament for det sunde arbejdsmarked, vi i dag har i Danmark. Det skal vi ikke sætte over styr. Jeg vil derfor også i den kommende periode sikre, at vi har indsigt i, hvad der sker på netop dette område på det danske it-arbejdsmarked, så vi være parate til at handle.

Lovgivning og overenskomster: De to elementer er de bedste midler til at sikre medlemmernes arbejdsliv. Vi skal fortsætte med at lave egne overenskomster og søge indflydelse på de overenskomster, som PROSAs medlemmer er på.

Et større PROSA styrker it-professionelles indflydelse: Vi skal organisere flere it-medarbejdere i en it-branche i fortsat vækst. Det kræver nye tilgange. Det kræver mod. Organisering er hårdt arbejde, og vi skal afprøve nye muligheder, der kan bidrage til og styrke organiseringen. Vi skal kommunikere vores gode arbejde, både arbejdsmarkedspolitisk og it-politisk, i en verden, hvor der mere end nogensinde før er kamp om de unges tid, gunst og pengepung. PROSAs profil skal skærpes, så vi appellerer til og er relevante for en større andel af it-ansatte i Danmark.


Om mig
Som organisatorisk næstformand i PROSA har jeg i den forgangne periode siddet i hovedbestyrelsen (HB), forretningsudvalget og udvalgene for individuel medlemsservice og arbejdsliv. Tidligere var jeg formand for PROSA/SAS og repræsenterede dem i HB. Jeg har forhandlet overenskomster og været tillidsrepræsentant (TR) i DXC.

Inden jeg blev forbundssekretær og næstformand, arbejdede jeg 34 år i it-branchen. Jeg er uddannet edb-assistent med overbygning på ITU. Jeg har arbejdet som programmør, it-underviser, systemadministrator og haft næsten alle it-arkitektroller. Som chefarkitekt har jeg arbejdet med enterprisearkitektur, forhandlet kontrakter og styret nogle ganske store it-projekter.

Jeg er 52 år, gift og bor i Greve. Jeg har to voksne børn, et svensk træhus, en kat og har endelig fået mig en elbil.

Med min brede it- og politiske erfaring genopstiller jeg som organisatorisk næstformand.