Hardware

Crowd-finansieret ur vækker begejstring

En vandtæt sladrehank hiver informationer fra Android-smartphones eller iPhones ind via en trådløs bluetooth-forbindelse. Ur-projektet Pebble tiltrækker brugere med rekordfart.

28 timer efter ur-projektet Pebble så dagens lys på brugerfinansierings-sitet Kickstarter.com, havde tusindvis af internetbrugere doneret de første seks millioner kroner. Det var starten på Pebble-projektet først i april. Men i skrivende stund har projektet 21.365 supportere, som tilsammen lover at støtte projektet med rekordstore 18 millioner kroner i form af forudbestillinger på uret, som koster knap 600 kroner.

Pebble-ur trækker millioner

Ved at bruge bluetooth og strømbesparende displayteknologi hentet fra e-bogslæsere har udviklerne bag det såkaldte Pebble-projekt tilsyneladende ramt et bredt behov med Pebble, som i den grad appellerer til potentielle købere af et ur, der trækker trådløst på den funktionalitet, som moderne mobiltelefoner besidder.

Uret, som er planlagt til at komme på markedet i september 2012, bliver ifølge udviklerne forbedret fra stænkfast til vandsikker på grund af den hurtige finansiering fra brugerne på Kickstarter.com. Da der endnu er mere end en måned tilbage til at forudbestille et ur, er der udsigt til flere forbedringer, lover udviklerne. 

Masser af brugerforslag

Og brugerne holder sig ikke tilbage med at komme med forslag til forbedret funktionalitet. Mere end 1.400 forslag og kommentarer har de bidraget med. Blandt de mest populære forslag er ønsket om understøttelse af bluetooth 4.0-standarden i håb om, at det kan udvide den oplyste batterilevetid på syv døgn imellem nødvendige opladninger via en indbygget proprietær usb-forbindelse.

Folkene bag Pebble har også en cykelholder og et samarbejde med producenter af gps-produkter i støbeskeen. De lover også et sdk (software developer kit), som gør det muligt at lave egne apps til uret. Øverst på en del brugeres ønskelister, som det fremgår af den livlige netdebat, står også et ur-hus laserudskåret af en aluminiumsblok og trådløs opladning.

Flere informationer på kickstarter.com.