It sikkerhed og kryptering

Google er hackeres nye værktøj

Hackere bruger Google til at aflure hjemmesiders adgangskoder. Ved at søge efter bestemte udtryk finder de siderne med adgangsoplysninger.

Nu behøver hackerne ikke engang at gå ind på de sider, de vil hacke. Googles cache, der indeholder milliarder af kopier af hjemmesider, hjælper hackerne med at orientere sig på de hjemmesider, de vil angribe, uden at webmasteren kan følge deres færden. Det skriver tidsskriftet New Scientist ifølge Computerworld Online.

Taktik: Søg bredt
Søger man bare bredt nok på Google, er der med sikkerhed en snes webmasters, som har sløset med sikkerheden. På den måde kan en hacker bruge søgemaskinen til at søge efter brugernavne og kodeord og skaffe sig adgang til private, lukkede dele af hjemmesider. Som regel gemmer webmasteren den type oplysninger på en hemmelig side, men hvis der ved en fejl linkes til den hemmelige side, kommer den med i Googles database.

Cache er problemet
Fordi Google gemmer de sider, den har besøgt, vil hackeren stadig have adgang til den hemmelige side, selvom webmasteren retter fejlen. Hackeren kan nøjes med at kigge på den lukkede side i Googles cache. Dermed kan webmasteren på den pågældende hjemmeside ikke registrere en trafik på de sider, som ellers burde være lukkede.

Kilde: New Scientist og Computerworld Online