PROSA internt

Nye medarbejdere i PROSA

Birgitte Kjerringrokk blev ansat d. 17. august og har en tidsbegrænset ansættelse som sagsbehandler i PROSAs a-kasse. Stillingen løber indtil d. 31. december 2005.

Alder: 48 år.

Baggrund: Birgitte har arbejdet i 13 år i Magisternes A-kasse som sagsbehandler. Der var hun indtil for 7 år siden, hvor hun skiftede til Tietoenator, hvor hun var konsulent. Det var også som konsulent i Tietoenator, at hun første gang stiftede bekendtskab med PROSA. Det var dengang PROSAs a-kasse skulle vælge nyt administrationssystem PROSA valgte dog ikke Tietoenators system, men derimod konkurrenten, Mærsk Datas Winnie.

- På Tietoenator arbejdede jeg meget med a-kasselovgivning og lavede kravspecifikationer, test og support, fortæller Birgitte, som ud over a-kasselovgivning også interesserer sig for it.

- Nu har jeg ikke en færdiggjort formel uddannelse bag mig, men jeg har da læst til edb-assistent for mange herrens år siden. En uddannelse jeg aldrig blev helt færdig med, men jeg ved da, hvad en bit er, siger Birgitte, som indrømmer, at de programmeringssprog, hun kender til, nok er lidt "outdatede".

Og så skal det lige nævnes, at Birgitte er norsk statsborger, har boet i Danmark i "100 år" og er en af de få nordmænd i Danmark, som faktisk taler dansk!

PROSA: Birgitte, som allerede startede i august, lærte PROSA at kende i sin tid i Tietoenator. Og der fik hun indtryk af en meget rar arbejdsplads med plads til mange grin. Foreløbig er hendes forventninger ikke gjort til skamme. Og arbejdet er udfordrende.

- PROSAs a-kasse har jo et stort stykke arbejde foran sig med at kvalitetssikre sagsbehandlingen, og det ser jeg som en stor udfordring, siger Birgitte, som rigtig godt kan lide at være "problemknuser" og glæder sig til at sætte sit præg på den nye arbejdsplads.

Derhjemme: Birgitte har for nylig købt hus i Brønshøj - et hus, som hun elsker meget højt og kalder sit "røde træslot med stuklofter". Udover hende selv bebos huset af en større mængde edderkopper.

Hobby: - Jeg helt vild med havearbejde, fortæller Birgitte. Og det er heldigt, for "slotshaven" i Brønshøj trænger til en kærlig hånd. Birgitte forsøger at komme skvalderkålen til livs og har da allerede anlagt en køkkenhave, hvor der vokser bønner, porrer og et væld af blomster.
Selvom havearbejdet efter sigende skulle være rigtig god motion, er det ikke nok for Birgitte, som også både spiller badminton og svømmer to gange om ugen. Interessen for musik bliver også plejet. Hjemme på slottet bliver der mest lyttet til klassisk, og stemmen bliver rørt en gang om ugen i det kor, hvor hun synger sopran.

Martina Röth er ansat som sagsbehandler i PROSAs a-kasse i København pr. 1. oktober til 30 april 2005.

Alder: 41

Baggrund: Martina startede sin karriere inden for fagforeningsverdenen allerede tilbage i 82, hvor hun blev ansat i HK. Dengang var det dog ikke a-kassearbejdet, der trak. Som kontoruddannet fik hun job i det, der dengang kaldtes, kontingentafdelingen og kassérkontoret. Da det vikariat udløb, kom hun over i en anden fagforening, hvor hun håndterede både sure og venlige buschauffører. I Trafikfunktionærernes Fagforening var hun sekretær og receptionist. Efter buschaufførerne skulle hun servicere et andet mobilt folkefærd, nemlig sælgerne. Og det var hos Danske Sælgere hun blev lært op som sagsbehandler i a-kassen.

- Jeg startede som assistent, men gennem et utal af kurser og intern oplæring, er jeg nu en fuldblodssagsbehandler, siger Martina, som også fungerede som superbruger hos sælgerne og kunne hjælpe kollegerne i hendes afdeling, når de havde problemer med it.

PROSA: Martina, som ville stå uden job til oktober, glæder sig til at komme i gang med arbejdet hos PROSA.

- Det bliver udviklende for mig at arbejde med en helt ny medlemsskare, siger Martina, som også ser frem til at arbejde med medlemmer, der deler hendes interesse for it.

Hun har en forventning om, at PROSA er et hyggeligt sted med et rart arbejdsmiljø.

Derhjemme: Har Martina en mand og to børn, og hjemme er for hendes vedkommende i Brøndby Strand, hvor hun bor i en lejlighed med altan. Have, er hun glad for, at hun ikke har:

- Hvis jeg havde en, ville der bare være græs over det hele.
Michelle, hendes datter, er 13 år, og Patrick er lillebroren på 8.

Hobby: - Faktisk er det ikke så meget min hobby, siger Martina om den interesse, som optager de fleste af familiens weekender. Patrick har bragt Motocross ind i den lille families liv.

- Det startede faktisk allerede, da han var 5 år, hvor vi var ude og se Monster Truck, fortæller Martina. Til arrangementet var der nogle, som lavede stunts på deres motorcykler, og det fascinerede den lille dreng dybt. Siden da har han været bidt af en gal motorcykel.

- Nogle starter allerede som treårige, fortæller Martina, som farter det meste af Sjælland rundt sammen med resten af familien, når der skal køres løb. Michelle er dog ind imellem begyndt at nedlægge veto imod at stå op midt om natten for at være et eller andet sted på Sjælland kl. 8 om morgenen.

- Nogle morgener er det både koldt og mørkt, for sæsonen løber fra februar til oktober.

I den sparsomme fritid der er til overs, når man har skolesøgende børn, er Martina først og fremmest fritidsnørd. Hun tilbringer mange timer foran sin pc, hvor hun gerne hjælper familie og venner, hvis de skal have en indbydelse sat pænt op eller har problemer med deres computer.

Den 6. september fik a-kassen endnu en ny sagsbehandler, Søs Holm.

Alder: 40

Baggrund: Før PROSA var Søs ansat i to i FOA, Forbundet af Offentligt Ansatte. Der var hun sagsbehandler i a-kassen i Holbæk, Asnæs og Kalundborg. A-kassen tog sig primært af ansatte i sundhedsområdet i Vestsjællands amt. Hjemmehjælpere, dagplejere, køkkenassistenter og især social- og sundhedshjælpere nød godt af Søs' service og kendskab til lovene.

Før det job var Søs i en helt anden boldgade. I 14 år holdt hun styr på ræve- og minkpelse på lageret i Copenhagen Fur Center.

- Jeg har altid haft noget meget specialiseret arbejde, fortæller Søs, som oprindeligt er uddannet kontorassistent på en virksomhed, som udvikler robotter og skumplastmaskiner. Det var helt tilbage i 1987.

- De bratte brancheskift må jo passe godt til mig, siger Søs, som har godt kendskab til fagligt arbejde, fordi hun var tillidsmand i 8 år på Copenhagen Fur Center. Det var en test på et tillidsmandskursus, der gjorde, at hun fandt ud af, at hun egnede sig godt til at være sagsbehandler - og det blev hun så. Og det har hun tænkt sig at fortsætte med indtil videre, bl.a. fordi hun godt kan lide, at hun er tvunget til altid at følge med i udviklingen i lovgivningsstoffet omkring a-kasserne.

PROSA: At servicere arbejdsløse it-professionelle, som for størstedelens vedkommende har været ansat i en privat virksomhed er også et stort spring fra at servicere arbejdsløse social- og sundhedshjælpere. Men Søs glæder sig meget til at komme rigtigt ind i arbejdet.

- Jeg søgte arbejdet i PROSA, fordi jeg så stillingen på nettet. Det lød til, at stedet har et godt arbejdsklima med nogle søde kolleger, siger Søs, som netop trængte til flere kolleger.

- På kontoret i Asnæs var der kun to andre end mig, og det bliver dejligt at få nogle flere at sparre med. Og så glæder jeg mig til at sætte mit præg på det her sted, som jo er midt i en brydningstid.

Derhjemme: - Jeg bor i en villa Holbæk sammen med min mand og mine to børn. Villaen er vi lige er blevet færdige med at sætte i stand. Den er fra 1960. Siden vi flyttede ind for 5 år siden har vi bygget, bygget om og renoveret til den store guldmedalje. 22 ekstra kvm., fuld kælder og to nye badeværelser er det blevet til, fortæller Søs, hvis mand er blikkenslager, så badeværelserne er lavet af en professionel.

Børnene går i skole. Mads, storebroren, er 15 og Sisse skal lige til at blive 14. Udover manden og de to børn består husstanden af to jagthunde. Søs' mand går på jagt, og der bliver ofte sat vildt på bordet derhjemme.

Hobby: - Vasketøjet, ville mine børn nok sige, siger Søs med et smil. Hun har dog også været aktiv i kommunalpolitik, hvor hun har stillet op til valget i Holbæk, men dette arbejde er lagt lidt på hylden indtil videre, fordi det er svært at kombinere med et fuldtidsarbejde. Men når der er valg, er Søs valgtilforn.

- Det kan godt blive nogle lange dage, fortæller Søs, især til EU-valget hvor stemmeprocenten var så lav.
Søs kan godt kan lide lokalpolitik:

- Jeg synes dog, at lidt af charmen går af det, når strukturreformen slår igennem, og vi får storkommuner. På den måde har man ikke det fulde kendskab til det, man repræsenterer.

Ud over sit politiske engagement bliver der tid til megen læsning, og camping hører også til en af hobbyerne. Familiens campingvogn har både været Kroatien, Tjekkiet og Frankrig, men også Nykøbing Sjælland hører til et af favoritstederne.