Studerende

Brug for en kaffepause

På ITU er der moderne arkitektur og stringente design

linjer overalt. Pånær ét sted: Café Analog. Jacques Holst

er medansvarlig for caféen, der giver de studerende et

sted, hvor de kan mødes, studere eller slappe af.

 

Engang var der en bogbutik i lokalet, men da den lukkede, og lokalet stod tomt, fik studenterforeningen ideen til at indrette en café. Det fik de lov til, og siden er de studerende strømmet til Analog Café mellem kl. 8 og 17, hver dag.

Her kan man smide sig i de gamle sofaer og indsnuse en stemning, der emmer mere af mormor end af højteknologi.

– Det er et hænge ud-sted, hvor man kan gøre, hvad man har lyst til. Man føler ikke, man er på universitet. Det er et frirum, men det kan sagtens være det faglige, man mødes om. Men det handler også bare om, at man kan droppe ind. Drikke en kop kaffe og snakke med de andre. Man kommer lige væk fra universitetets miljø, selvom caféen ligger i samme hus. Man kan være mere kreativ i det miljø, siger Jacques Holst, 24, der læser på Digitale medier og design og netop er startet på sit afsluttende, tredje år.

På Facebook
Jacques Holst er med til at administrere mødestedet, som han mener er vigtig at have for de studerende. Han kan godt selv lide at komme i caféen, og han står også bag disken, når der er kaffe og kage til salg. Åbningstiderne, når der bliver serveret kaffe, bliver slået op på Café Analogs Facebook-profil, ligesom der også er filmaftener og andre tiltag.

– Vi har ikke faste åbningstider i kaffebaren, men lokalet er altid åbent, så man kan komme der. Vi bruger selvfølgelig et socialt it-medie til at informere om åbningstiderne. Det er helt oplagt. Nogle gange er der rigtig mange mennesker, mens der andre gange er tomt. Vi gør dog en del for at skabe opmærksomhed om caféen, siger Jacques Holst og forklarer:

– Vi har lavet en slags konkurrence med lokationsbaseret software til smartphones, så de, der har været mest i caféen, får halv pris på alt det, de køber. Det er meget sjovt, for der er nogle, der går meget op i det, og det skaber noget interesse for caféen. Jeg synes, at det betyder utrolig meget, at vi har stedet, fordi man har brug for en kaffepause. Det er det mest sociale sted på ITU. Stedet har en god kontrast til resten af ITU. Det tiltaler mange, tror jeg.

Studier via nettet
Når de studerende arbejder i grupper, kan det også være i Café Analog, at man mødes fysisk for at få styr på nogle detaljer. Jacques Holst oplever, at gruppearbejde i dag altid er relateret til Facebook.

– Sociale medier er bare gode, når man skal lave gruppearbejde. I hvert eneste fag har man en Facebook-gruppe, og alle, der arbejder i grupper, opretter en Facebook-side, hvor de kan udveksle informationer om arbejdet. E-mail er ikke noget, man bruger så meget mere, fordi det er mere ustabilt, og man ved ikke, om alle får beskederne, siger Jacques Holst, der også oplever, at Google Docs er blevet det foretrukne værktøj, fordi man altid har adgang til dokumenterne, og alle i gruppen kan ændre og tilføje informationer.

– Det giver store fordele at arbejde på den måde. De fleste er alligevel altid online på Facebook, og i Google Docs har man altid adgang til dokumenterne, uanset hvor man er, siger han.

 


Gode råd til netværk på studiet

 1. Husk det sociale. Det er godt at være fagligt dygtig, men personlige sympatier er endnu vigtigere. Kantinesnakke, fredagsbar og våde byture kan alle danne grundlag for at netværke.

2. Opsøg andre aktivt. Det kan være at danne læsegrupper og lave projekter i samarbejde med virksomheder, og glem ikke at vejledere og lærere også kan være værdifulde faglige kontakter.

3. Hjælp andre. Man opbygger ikke et netværk ved at være egoistisk og kun tænke på, hvad man selv kan få ud af det. Du kan ikke på forhånd udelukke, at en person kan være nyttig at have i netværket - så vær venlig og hjælpsom over for andre.
 
Lavet med inspiration fra Studerende Online.
 
Lokale netværk med tilskud
Et godt sted at udbygge sit netværk er på studiet. Du kan engagere dig i lokale studenterråd, foreninger, festudvalg mv. Hvis der ikke er noget endnu, så saml nogle studievenner og start jeres eget op. PROSA giver et tilskud på op til 45 kr. pr. PROSA/STUD-medlem pr. halvår.