Kampagnen skal give en klar forståelse af, at stress er andet og meget mere end blot at have for meget om ørerne i perioder. Det skal stå klart, at stress fremkalder varige skader på sjæl og legeme og kan være psykisk, fysisk, men også socialt og arbejdsmæssigt invaliderende - og i værste fald dræbende. Stress rammer desuden alle i samfundet.
I programmerne kommer en række stressramte danskere til orde. De fortæller åbent og med deres egne ord historien om, hvorfor de blev syge af stress, og hvordan det gik så galt, at mange af dem enten har måttet skifte branche eller helt har måtte stoppe med at arbejde. Historierne handler om tab af al selvrespekt, livstruende sygdomme og selvmordstanker.
Demokratisk stress
Ifølge EU\'s Miljøagentur har hver 3. europæer problemer med helbredet pga. stress. På verdensplan forudser FN\'s sundhedsvogtere i WHO, at om 20 år vil den næsthyppigste sygdom efter hjertesygdomme være depressioner, som ofte hænger sammen med stress.
Stress er et produkt af præstationssamfundets krav til både børn og voksne. I skolen, på arbejdet og hjemme i familien. Den er også demokratisk: Alle kan være med. Rig eller fattig - taxachaufføren og professoren. Stress er den moderne syge.
Stress på dagsordenen
Udover tv- og radioprogrammerne laver DR et stort website om stress. Her kan man få mere tilbundsgående information om stress med artikler og links til andre stress-sites på internettet - deriblandt www.prosa.dk.
Sitet og programmerne følges op med en kampagne i andre trykte og elektroniske medier. Formålet er at udvide den brede befolknings kendskab til stress og dens virkninger samt at få stress på dagsordenen.
Programmerne hedder "Stress - Den moderne Syge" og bliver sendt over 7 mandage på DR2 klokken 22.30 - første gang mandag den 28. oktober. Samme dag skydes serien i gang med en tema-time om stress på DR2 med gæster i studiet. Tematimen sender DR2 fra 19.00 - 20.00.
DR producerer også en række radio-programmer, der med afsæt i tv-programmerne, vil behandle problemstillingerne omkring stress. Programmerne er endnu ikke programsat, men vil blive sendt på P1 i efteråret 2002 sideløbende med tv-programmerne.
Arbejdsmiljø