Studerende

Drømmejobbet er hos Google

Google, Microsoft og Nokia er blandt de mest populære virksomheder hos it-studerende, viser en ny undersøgelse.

Brandingfirmaet Universum har spurgt de studerende på IT-Universitetet i København, hvilke virksomheder de helst vil arbejde hos. Drømmejobbet for de studerende findes hos Google, Microsoft, Nokia, NNIT og IO Interactive, der står bag det populære computerspil Hitman.

Men der er forskel på ønskejobbet og de job, de 134 adspurgte studerende rent faktisk har tænkt sig at søge. Ifølge undersøgelsen kan IBM, KMD, Microsoft og IO Interactive se frem til ansøgninger fra de it-studerende – måske blandt andet fordi Google ikke har en særlig stor afdeling i Danmark.

Kendte firmaer
Søren Troldborg er studerende på IT-Universitetets linje for digital design og kommunikation og kunne godt tænke sig at arbejde med webkommunikation, konceptudvikling eller interaktionsdesign hos for eksempel TDC, Nokia eller Sony Ericsson.

Men han nævner mest de store virksomheder, fordi de er nemmere at komme i tanker om, og kunne ligeså godt forestille sig at arbejde hos et mindre firma.

– Det har måske større gennemslagskraft på cv’et, at der står en anerkendt virksomhed. Jeg har også lavet et projekt hos Nokia, så jeg har en fornemmelse af, hvordan de arbejder, siger Søren Troldborg, der er ved at skrive speciale om digitale musiktjenester og i forvejen har en bachelor i musikvidenskab.
Ser man på, hvor de it-studerende rent faktisk ender i job, er billedet dog langt mere bredt, fortæller Pia Svejgaard Pedersen, pressechef på ITU.

– Vores studerende havner faktisk i stort set alle typer virksomheder. Alle virksomheder har brug for it-medarbejdere, siger hun.