It sikkerhed og kryptering, Overvågning i samfundet

Er Microsoft til at stole på?

De seneste afsløringer af NSA-spionage via selskaber som Microsoft truer USA's økonomi mere end den nationale sikkerhed. Det kan give amerikanske virksomheder kæmpe problemer, mener den ansete it-kommentator John C. Dvorak.

"Hvis jeg var Microsoft, ville jeg afholde konstante møder for at for at diskutere, hvordan man kan reparere på det, der vil ske". Sådan lyder det i en aktuel analyse fra den anerkendte amerikanske it-kommentator John C. Dvorak, som i en klumme i pcmag.com stiller spørgsmålstegn ved verdens lyst til at købe it-produkter fra amerikanske virksomheder efter afsløringerne om vidtgående samarbejdsaftaler med NSA om at give adgang til data fra leverandører som Microsoft og Google.

"Hvorfor skulle en udenlandsk regering blindt vælge at stole på Microsoft Office. Hvis jeg var enhver udenlandsk regering eller virksomhed, ville jeg øjeblikkeligt stoppe med at anvende Microsoft-produkter pa baggrunden af frygten for at Amerika spionerer mod mig. Intet vil være hemmeligt", skriver Jon C. Dvorak i sin aktuelle klumme, "Why we Can No Longer Trust Microsoft".

Opdateret 14:12 17-7-2013:

At Microsoft selv fornemmer presset blev tydeligt,da Business Insider i en artikel den 17.7 kunne berette, at Microsoft nu i et brev (PDF) har rettet henvendelse til 

den amerikanske attorney general(titlen svarer på dansk til justitsminister) Eric Holder, hvor virksomheden beder om tilladelse til at beskrive omfanget af den statslige overvågning mere detaljeret over for offentligheden. I brevet påpeger Microsoft at den amerikanske forfatning lider på grund af Obama-administrationens fodslæbende behandling. 

Microsofts rådgiver Brad Smith er afsenderen af brevet. På Smiths personlige blog, forklarer han mere om indholdet og baggrunden for henvendelsen.