Arbejdsmiljø

Internet-afhængighed kan kureres

Otte danskeres ødelæggende afhængighed af online spil, chat og cybersex er kureret efter behandling på Center for Ludomani. Det viser en evalueringsrapport af den nye behandling.

De første otte danskere, syv mænd og en kvinde, har gennemgået behandling for deres afhængighed af chat, onlinespil eller cybersex hos Center for Ludomani. Og evalueringen viser nu, at det er muligt at komme af med trangen til at bruge næsten alle døgnets vågne timer foran computeren.

I gennemsnit brugte de otte deltagere tidligere 30 timer om ugen foran skærmen og det store tidsforbrug er en af de største sociale trusler ved afhængigheden:

- Jeg levede og åndede for et spil, der hedder Dark Age of Camelot. Jeg gik først i seng, når jeg blev for træt til at spille, og når jeg stod op, var det kun for at spille igen… Det har været en meget mørk periode for mig, og det gik rent ud sagt ad helvede til. Jeg fatter ikke, at jeg kunne være så ligeglad med mit liv, forklarer en gruppedeltager i rapporten ifølge Ritzau.

Michael Jørsel, leder af Center for Ludomani forklarer til Ritzau:

- Det er behageligt, det er enkelt og den internetafhængige kan gemme sig bag sin egen indstuderede identitet. Nettet er de ansigtsløses samfund, hvor enhver kan give den som kloning af Brad Pitt eller Tom Cruise - og det behøver aldrig at blive opdaget. Bagsiden af medaljen er, at den enkelte trækker sig mere og mere fra det virkelige liv, siger Michael Jørsel, lederen af Center for Ludomani til Ritzau.

Fælles for deltagerne er at de havde gået cirka et års tid og overvejet at søge hjælp - opfordret af familie og kærester.