Studerende

Lærerigt, udfordrende og fleksibelt

Studerende it-ingeniør er allerede ude at løse projekter for store danske virksomheder. I IT Minds bliver han udfordret på områder, skolen ikke formår at ramme.

”Lige nu sidder jeg og arbejder med et område, som jeg ikke har arbejdet meget med tidligere. Så bliver man nødt til at tilegne sig nye informationer og ny viden. Sådan er det hele tiden, stort set,” siger Søren Bak Aksglæde om sit studiejob hos IT Minds. ”Det er spændende. Man laver noget, man ved, bliver brugt ude i et firma, som ikke bare er for sjov.”
Søren har allerede haft foden indenfor i flere virksomheder, end de fleste studerende tør drømme om. ”Jeg har arbejdet for Elcon, Vestas og Phønix, og nu sidder jeg på et andet projekt.”
Søren er med ude hos kunderne, når detaljerne skal på plads, som den it-tekniske fra IT Minds. Det betyder, at der aldrig er opgaver, de ikke kan løse. ”Vi programmører er med til ligesom at vælge ud, hvad vi føler, vi kan,” siger Søren. I starten af et projekt kan det også være nødvendigt at sidde i virksomheden de første dage, for at sparre med it-afdelingen.

Uforudsigelige udfordringer
På studiet løser Søren Bak Aksglæde opgaver på samme måde som hos IT Minds, men uden de store bump på vejen. ”Når man sidder og arbejder på et projekt, minder det en del om vores projektarbejder på skolen, synes jeg. Men man har jo ikke den der kundekontakt overhovedet. Og man er ikke udfordret, som hvis der sker en ændring undervejs, eller der kommer tilføjelser til et program,” siger Søren. ”På skolen er det en selv, der opfinder et program, så der ved man ligesom, hvad der sker.”
Søren Bak Aksglæde har ikke indtryk af, at der er mange studiejob, hvor man laver applikationer til Windows, mobiltelefoner eller Macintosh. De fleste relevante studiejob handler om webdesign eller it-support. Og havde det ikke været for ansættelsen hos IT Minds, havde han nok haft et ’almindeligt’ studiejob. Hans tidligere job var ved kassen hos T-Hansen.
Søren Bak Aksglæde har været ved IT Minds fra opstarten for et lille år siden. Han fandt jobbet gennem et opslag på Ingeniørhøjskolens hjemmeside og blev godtaget efter en samtale. ”Til at starte med havde firmaet lidt en anden drejning, så der var det bare helt almindelige supportopgaver for firmaer og private.”

Fleksibelt projektarbejde
Selvom det er fedt med et godt job, så pointerer Søren: ”Skolen kommer selvfølgelig først, det er klart. Jeg skal have min uddannelse, ellers kan jeg ikke bruge det til noget.”
Derfor nyder han også godt af fleksibiliteten hos IT Minds. ”Når jeg har eksamensperiode, er jeg her ikke så meget, det er klart. Men i snit vil jeg tro, jeg er her 10 timer om ugen. Nogle uger har jeg måske slet ikke noget arbejde, så kan der være en måned, hvor jeg har en del arbejde, fordi jeg har ferie fra studiet.”

Samarbejde med studiet
Søren har haft sin praktikvejleder fra studiet som it-ingeniør med hos IT Minds og siger: ”Han vil gerne bruge os i noget undervisning på et tidspunkt,” og fortsætter: ”De synes, det er fedt!”
Ingeniørhøjskolen i Århus mangler især viden om forretningsforståelse, som grundlæggerne af IT Minds, Morten Astrup Christensen og Jonas Vognsen, kan byde ind med.
Søren Bak Aksglæde håber, jobbet kan give ham fordele, når han er færdiguddannet og skal finde et job. ”Det giver netværk, og på ens CV vil det jo helt sikkert se godt ud med to års erhvervserfaring. Plus at man kan skrive på sit CV, at man arbejder med en masse nye teknologier.”