Arbejdsmarkedet, Outsourcing, offshore, Fagforeningernes rolle

PROSA vil kortlægge udenlandske it-folks arbejdsvilkår

Pressemeddelelse: PROSA laver whistleblower-undersøgelse af udenlandske it-medarbejderes forhold i Danmark.

PROSA – Forbundet af It-professionelle vil undersøge de mange udenlandske it-medarbejderers løn- og arbejdsvilkår i Danmark. Derfor har PROSA i dag oprettet en anonym whistleblower-funktion, hvor it-folk kan tippe PROSA, hvis de for eksempel støder på underbetalt udenlandsk arbejdskraft.

- Vi har en klar fornemmelse af, at de lave lønninger, som vi har set hos CSC's ansatte, er mere udbredte end som så, men på grund af risiko for udvisning og repressalier i hjemlandene er det stadig for risikofyldt at stå frem. Derfor giver vi nu mulighed for, at man kan give os oplysningerne anonymt. PROSA vil gerne have både de dårlige og de gode historier, der findes, frem, siger Hanne Lykke Jespersen.

PROSA og P1 Orientering afslørede tidligere i år, at op imod 900 indiske it-folk i CSC gennem tre år har arbejdet på alt for lave lønninger – endda ulovligt lave i forhold til deres opholdstilladelse.

- Alene sidste år kom godt 2.000 mennesker til Danmark fra lande uden for EU på beløbsordningen, og PROSA arbejder for at sikre, at it-specialister fra udlandet ikke skal leve og arbejde på dårligere vilkår end danske ansatte samt medvirke til at presse danske lønninger, siger Hanne Lykke Jespersen, forbundsekretær i PROSA.

Hun understreger, at spørgeskemaet også kan bruges til at tippe om positive historier om virksomheder, hvor der er styr på tingene, så udenlandsk arbejdskraft kan bidrage positivt med ekspertise frem for unfair social dumping.

- PROSA arbejder for gode løn- og arbejdsvilkår for alle it-professionelle – uafhængigt af, hvor man kommer fra.



For flere oplysninger, kontakt Hanne Lykke Jespersen, forbundsekretær i PROSA, tlf. 28881247, hlj@prosa.dk.

PROSA – Forbundet af It-professionelle organiserer ca. 13.000 offentligt og privat ansatte it-professionelle i Danmark.

PROSAs whistleblower-undersøgelse på dansk.


PROSAs whistleblower-undersøgelse på engelsk.

<link aktuelt temaer underbetalt-udenlandsk-arbejdskraft>Læs mere om PROSAs arbejde imod udnyttelse af udenlandske it-folk.

Mere info om PROSA på engelsk.