Studerende, Uddannelse, Internet

Studerende på IT-universitetet organiserer sig

På ITU har en flok studerendes startet en studenterpolitisk organisation, som de kalder stupIT. Det giver nye sociale og organisatoriske indspark fra de studerende.

A union by the students for the students. Et slogan, man finder på StupITs hjemmeside. Men hvad er StupIT helt præcist? PROSA satte to StupIT-medlemmer Jacques Holst og Mischa Szpirt stævne for at måle temperaturen på den nyfødte organisation.

Hvad er StupIT?
M: StupIT blev stiftet sidste år i oktober. Vi startede det op, fordi ITU trænger til et bedre netværk. ITU er et ungt IT universitet, og vi mener, at administrationen og det sociale kan blive bedre
J: Vi er nogle studerende, som gerne vil lave de samme ting, men vi snakker ikke godt nok sammen. Derfor skal vi snakke bedre sammen. Og det kan StupIT hjælpe med.

Hvorfor har man først lavet stupIT nu?
M: Problematikken på ITU er, at vi først og fremmest har været et kandidatuniversitet. Interessen er først kommet nu, fordi vi har fået nye bachelorlinjer. Og når de studerende går her i længere tid, er der endnu større brug for sociale arrangementer.

Hvordan er StupITs første halve leveår gået?
J: Fantastisk! På seks måneder har vi allerede et magasin, en hjemmeside og snart en café oppe og køre. Så det går rigtig godt.
M: Vi har ikke kun udviklet os inden for murene. Vi blev også inviteret med ved bordet, når der skulle diskuteres privatisering af universiteterne. Her fik vi en snak med Helge Sander, som lovede os, at privatisering af universiteterne var et frivilligt tilbud.

Så stupIT er allerede i mål?
M: Nej, overhovedet ikke. Vores mål er nu at få så mange medlemmer som muligt. Og alle de studerende bør blive medlemmer, så vi kan varetage studiepolitikken for alles bedste.
J: Helt klart. Vi håber, de studerende siger: ”Yes, vi tror på jer StupIT”

Hvordan bliver man medlem?
J: På vores hjemmeside kan man melde sig ind. Vi vil rigtig gerne have alle typer studerende med, danske som internationale, bachelorer som kandidater. Hvis man melder sig ind, får man nyhedsbrev og mails om arrangementer. Man bestemmer selv, hvor aktiv man vil være i foreningen.
M: Ja, vi tvinger ingen til at være aktive. Vores mål er at varetage de studerendes interesser, og derfor håber vi på at de melder sig ind.

Hvordan varetaget i så de studerende interesser?
J: På hjemmesiden kan alle kom-me med inputs og ideer, som vi tager meget seriøst og fremlægger for administrationen.
M: Og så har vi lige fået vores egen café, som kan danne rammerne om en masse arrangementer. Vi har allerede en filmklub og en løbeklub i gang, og alle er velkomne til at komme med ideer til flere sociale arrangementer.

Hvordan har de studerende og administrationen taget imod jer?
J: Administrationen elsker os. Den måde, de kommunikerer med os på, er utrolig åben. De giver os god plads, og nærmest tvinger os til at hjælpe, så det er dejligt. De hjælper os også økonomisk, da det er i deres interesse, at de studerende har et godt miljø på ITU.
M: Og de studerende virker også glade for vores arbejde. Nu håber vi bare, at vi får endnu flere medlemmer, for vi kommer til at behøve flere hænder.

Hvornår har StupIT nået sit mål?
M: Når alle de studerende har meldt sig ind, og alle kommer med inputs til social og faglige arrangementer.
J: Vores fokus nu er vores hjemmeside, vores magasin og den nye Analog café. Og så håber vi bare, at de studerende støtter op omkring os, og vi får nogle gode sponsorer.

Læs meget mere om StupIT og den kommende Analog café, Google Wave adgang, magasinet, og hvordan du melder dig ind, på
www.stup.it.