Studerende

Træf i PROSA/STUD

En snes it-studerende havde afsat en weekend i oktober til debat, it-faglige foredrag og så den årlige generalforsamling.

Åbne standarder
Træffet lagde ud med oplæg og debat om åbne dokumentstandarder og her var både Open Office og Microsoft repræsenteret. Udgangspunktet for oplæggene og den efterfølgende paneldebat var at regeringen lige før sommerferien i år vedtog at indføre brug af åbne standarder i det offentlige. Efter en generel indledning gik man over til de mere politisk betonede indlæg, hvor hhv. Microsoft og Open Office fremlagde deres syn på og holdninger til den fremtidige brug af åbne standarder - ikke overraskende blev man ikke enige.

Der er ingen tvivl om at åbne standarder er kommet for at blive, men det bliver spændende at følge udviklingen og se hvis løsning der trækker det længste strå og om det vil lykkes Open Office at 'slå' Microsoft.

Eftermiddagen var også besat med it-faglige foredrag.

Hvordan bliver PROSA/STUD bedre?
Efter den it-faglige del af træffet gik deltagerne efter aftensmaden i gang med gruppearbejde om det kommende års arbejde. Her kom mange nye idéer frem som skabte debat og mundede ud i nye forslag til PROSA/STUDs arbejdsplan: Åbne standarder på it-studierne, mere aktive PROSA-repræsentanter og et sted på webben, hvor man kan brokke sig over studiet.

Live-cd
Selvom klokken nærmede sig ti om aftenen fortsatte man med en ny debat. Skal vi PROSA/STUD lave en live-cd, der kan give de it-studerende mulighed for at stifte bekendtskab med Linux og samtidigt samle en række gratis værktøjer på en cd, der kunne udleveres ved studiets start. En lille gruppe studerende havde der arbejdet med projektet rent teknisk fremlagde det. Det førte til en lang debat om hvordan live-cd'en skulle bruges og hvad der skulle ligge på den. Men der var enighed om at det var et projekt PROSA/STUD ville støtte.

Generalforsamling
Søndagens generalforsamling fulgte op på gruppearbejdet dagen før og vedtog udover live-cd en række nye punkter til arbejdsplanen:

PROSA/STUD vil arbejde for at kommunikationen mellem studiested og it-studerende skal foregå i åbne dokumentformater. Det skal være muligt både at modtage opgaver og aflevere projekter ved brug af åbne dokumentformater.

Der skal også arbejdes for mere aktive PROSA-repræsentanter.
Gennem opsøgende arbejde sikre at der bliver valgt/udpeget en PROSA-repræsentant på hvert studiested. PROSA-repræsentanterne skal sikre at PROSIT er synligt på studiestedet og at vi får fat i de nye studerende fra starten. Repræsentanterne skal klædes på til opgaven.

Debat om brokke-sted
Et forslag om at lave et sted på webben, hvor de studerende kunne komme med kritik og brok over forholdene på studiestedet, blev ikke vedtaget. Der var uenighed om man skulle gøre det åbent for anonyme indlæg. På de ene side frygtede nogen, at der ikke ville komme mange indlæg, hvis det ikke kunne gøres det anonymt - men flere frygtede at anonyme indlæg ville bringe for meget useriøs kritik med sig. På den baggrund blev forslaget i første omgang droppet. Det er så op til den nye bestyrelse om de vil arbejde videre med idéen.

<b<Ny bestyrelse</b>
Der blev også valgt en ny bestyrelse for PROSA/STUD som skal fungere frem til oktober 2007. Der var ikke kampvalg, men mange nye stillede op.

Genvalgte:
Alice Raunsbæk, datamatikerstuderende, Århus Købmandsskole
Bjarke Walling, datalogistuderende, DAIMI - Aarhus Universitet
Murat Kilic, Informationsvidenskab, Aarhus Universitet

Nyvalgte
Martin Askøe Christiansen, datalogistuderende, Aalborg Universitet
Ole Kofoed Hansen, datamatikerstuderende, Vejle Edb-skole
Thomas Wessel, datalogistuderende, Aarhus Universitet
Anders Lorentz Hansen, datalogistuderende, Roskilde UniversitetsCenter
Alan Hovgaard, datamatikerstuderende, BEC Business (Ballerup)