Arbejdsmiljø under lup

Hårde træbænke, ingen strøm og nogle ubehøvlede dårlige studiekammerater. Det er der heldigvis ingen af jer, som oplever på jeres studiested. Men alligevel har Prosit haft fire skoler under luppen, arrangeret en date med et par studerende, som har givet karakter til ITU, Daimi og Erhvervsakademiet København Nord.


Erhvervsakademiet København Nord ligger i Lyngby og tilbyder en 2,5-års datamatikeruddannelse i grønne og lyse omgivelser. Efterfølgende tilbydes de studerende en 1 eller 1,5-års bachelor. Jonas Druedahl Rask (25) har netop afsluttet sit fjerde semester og planlægger at tage bacheloren, når han er færdig.

Vis os det bedste sted på K-Nord
Det er vores bar 44, hvor der op til weekenden altid er gang i den.

Hvad med undervisningslokalerne?
Vores undervisningshold på cirka 18 studerende har skiftet mellem to undervisningslokaler. I begge er projektorer, som virker super godt, selvom der er meget lys i lokalet.
Karakter for lokaler: 5, fordi Jonas ikke kunne komme i tanke om noget negativt ved lokalerne.

Hvad med strøm og internetopkobling?
Strømmulighederne her er dårlige. Man skal tit lede efter et strømstik, og der er ikke nok til alle. Det trådløse net fungerer heller ikke altid, og man bliver af og til logget af. Alternativt kan man medbringe et kabel til kabelstikkene.
Karakter for opkobling: 3, fordi strømmulighederne og det trådløse internet kan blive meget bedre.

Hvad med det sociale?
Her på stedet er der en masse piger, som læser til serviceøkonomer og markedsøkonomer, og de kommer også i Bar 44, hvilket gør det hele lidt mere interessant. Derudover er lærerne super engagerede, og jeg har netop været 18 dage i Kina, som var en tur min lærer arrangerede efter at have skaffet en masse sponsorer.
Karakter for det sociale: 5, fordi det hele bare spiller med fester, damer og lærere.
Erhvervsakademiet København Nord’s eksamensbevis: 4,33

 

ITU er måske it-studiernes højborg, når det kommer til design og arkitektur. Bygningen, som ligger ved DR-byen i København, har et så særpræget look, at selv DR har lånt en såkaldt sky-box til programmet: Gal eller genial?. Vi mødte Peter Erikstrup (20), som læser digitale medier og design, og spurgte ham om, der er indhold bag de flotte arkitektoniske rammer.

Vis os det bedste sted på ITU
- Det må være udsigten oppe fra fjerde sal. Her får man den perfekte udsigt udover dette fede sted.

Hvad med undervisningslokalerne?
Vi har fire store auditorier og en masse mindre klasseværelser. Alle er godt indrettet og brugervenligt. Det er kun os mac-folk, som kan have lidt problemer med at koble os til projektorerne engang i mellem, men det er småting.
Karakter for lokaler: 5

Hvad med strøm og Internetopkobling?
Vores trådløse internet er ret langsomt, hvis der er mange online. Det kan tage to minutter bare at loade en google-side. Derfor medbringer mange kabler til kabelstikkene, som er hurtigere. Men vi er blevet lovet et hurtigere trådløst internet.
Karakter for opkobling: 3, fordi det trådløse er så slow.

Hvad med det sociale?
Siden de har startet bachelor-uddannelserne her, er der sket rigtig mange ting. Der er stort set foreninger til alle ugens dage, som fx løbeklub, fodboldklub, basketklub. Vi har senest fået vores egen cafe, som vores sociale foreningen Stup-it, står for. De holder nogle super fester, men vi mangler nogle piger.
Karakter for det sociale: 4, fordi vi mangler nogle flere piger til at give prikket over i’et.
ITU’s eksamensbevis: 4

 

Simone Jensen foran byggeriet, der kommer til at huse alle de it-studerende

 

Århus er kendt for andet end Bamses Venner, Johnson og søde jyske piger. Daimi - datalogisk institut skejer selvfølgelig ud i mængden, og der arbejdes i øjeblikket på en helt ny bygning til de studerende. Vi mødte it-studerende på andet år Simone Jensen (23) til en snak om det søde jyske studieliv og forventninger til det nye hus i Katrinebjerg.

Vis os det bedste sted ved Daimi?
- Det er vores store arbejdslokaler til projektarbejde. Sidste år malede, savede og larmede vi i dette store lokale, som vi også bruger til at fremvise projekter for hinanden.

Hvad med undervisningslokalerne?
- Vi har undervisning i mange forskellige rum, men de er alle samme super gode, selvom vi nogle gange må cykle lidt fra det ene lokale til det andet.
Karakter for lokaler: 5, fordi der er lokaler for en hver smag, og store arbejds-og forsøgslokaler.

Hvordan fungerer jeres strøm og internetopkobling?
- Der er næsten altid strøm til alle, og vores internet er sindssygt hurtigt. De fleste ville drømme om at kunne sidde her og downloade, men det må vi selvfølgelig ikke.
Karakter for opkobling: 4, fordi det kan ske, at der mangler et par strømstik, hvis nogle af lokalerne er fyldt helt op.

Hvad med det sociale?
- Det bliver arrangeret nogle forskellige arrangementer, men vi kunne godt bruge et bedre køkken, som man kunne lave mad i. Vores placering i Århus er smule isoleret i forhold til resten af universitetet, og derfor møder vi desværre ikke så mange andre studerende.
Karakter for det sociale: 3, de andre vil nok give den 4, men jeg synes godt at der kan være mere gang i den

Hvordan bliver de nye bygninger?
- Vi ved faktisk ikke så meget om det. Men det ville være synd, hvis vi mister vores store arbejdsrum, som de IT-studerende tit arbejder i.
Daimi’s eksamensbevis: 4