Arbejdsmarkedet, Kompetenceudvikling

Bliv klogere på dig selv

PROSA tager hul på en ny omgang mentorordning. Så hvad enten du er en garvet it-professionel eller blot i gang med studiet, så grib chancen for at blive udfordret – og ikke mindst klogere.

Sparring mellem uprøvede og erfarne it-professionelle har vist sig at være en så stor succes, at PROSA fortsætter ordningerne DimittendMentor og KarriereMentor.

Formålet er, at it-studerende og nyudklækkede it-professionelle med få år i branchen sættes sammen med erfarne folk, der kan give råd og vejledning til at tackle de udfordringer, man kan møde i sit professionelle liv. 

Godt match afgørende

I en rundspørge foretaget blandt sidste års mentorer og mentees siger langt de fleste, at de har oplevet, at deres match i høj grad har været relevant.

– Jeg synes, at matchningen var god – lige i øjet. Min mentee og jeg har arbejdspladser, som ligner meget hinanden, og derfor mange af samme udfordringer, skriver en mentor i evalueringen, mens en mentee skriver:

– Matchningen er gået fint. Selvom min mentor ikke har den brede erhvervserfaring, som jeg nok havde forventet. Han er til gengæld leder og har erfaring med personaleansvar. Da jeg gerne vil være selvstændig konsulent, kan jeg bruge ham til inspiration til det.

Og det er helt afgørende, at matchet er godt, hvis parrene skal få noget brugbart ud af samarbejdet. Sidste år sendte omkring 80 interesserede personer deres profil ind, og ud af dem blev der dannet 22 par.

– Det er rigtig vigtigt for os, at vi får sat nogle gode par sammen, der kan få noget konstruktivt ud af deres samtaler, siger Bo Sune Christensen, der er projektleder på mentorprojektet i PROSA.

Når to personer skal matches, bliver der derfor blandt andet kigget på alder, geografi, branche og uddannelsesbaggrund. Og på PROSAs kick-off workshops bliver parrene klædt på til partnerskabet og selve forløbet. Blandt andet forpligter parrene sig til at mødes fem gange i løbet af det år, mentorordningen løber.

Tilfredshed med udbyttet

Langt de fleste deltagere tilkendegiver, at deres forventninger til ordningen i høj grad er blevet indfriet. Og de oplever, at ordningen har bidraget til både faglig og personlig udvikling.

– Det har været spændende og udfordrende at skulle arbejde med et meget søgende menneske. Det har stået i stor kontrast til mig selv og derfor givet nogle interessante udfordringer, skriver en mentor, mens det fra en anden lyder:

– Det har ikke bidraget ret meget til min faglige udvikling, men til min personlige udvikling. Jeg kan øve mig i undervisning, coaching og personlig fremtræden.

– Jeg får en faglig afklaring med hjælp af en objektiv person, som ikke er ens mor og far, men derimod har en ballast. Jeg har en sparringspartner, som jeg vender tilbage til, og som kan holde mig op på nogle af de ting, vi taler om, skriver en mentee.

Samtlige deltagere i evalueringen siger, at de vil anbefale ordningen til andre. Så den anbefaling er hermed videregivet!

Læs mere og tilmeld dig på prosa.dk/mentor.