PROSA mærker stor interesse fra it-professionelle, som ønsker at deltage i et mentorforløb med en kollega.
Og meldingerne fra sidste års deltagere i PROSAs mentorprojekt har også været positive. Samtlige deltagere ville anbefale andre it-professionelle at deltage i projektet.
– Jeg har fået en faglig afklaring med hjælp fra en objektiv person, som ikke er ven eller familie, men derimod har en ballast inden for faget. Min mentor er en sparringspartner, som jeg vender tilbage til, og som holder mig op på nogle af de ting, vi taler om, siger Rasmus Burkal, CMS facilitator hos Telmore og tidligere mentee.
Senior Javaprogrammør Frederik Hansen er en af dem, der har stillet sin viden og sine erfaringer til rådighed som mentor i sidste års mentorprogram.
– Jeg har hjulpet min mentee hen til et mål og lært, hvordan jeg får andre til at nå deres mål. Det er en kompetence, jeg kan bruge fremadrettet i mit arbejdsliv, forklarer han.
Plads til flere
Der er især interesse for det nyoprettede mentorprogram DimittendMentor, som retter sig mod nyuddannede og studerende i slutningen af deres uddannelse, der kunne tænke sig hjælp til at få sparket karrieren i gang. Også programmet KarriereMentor, der blev afprøvet sidste år, er populært. Her hjælper erfarne kræfter unge it-professionelle i starten af deres it-karriere gennem samtaler om personlig og faglig udvikling.
Konsulent på mentorordningen Lotte Colberg er glad for de foreløbige tilmeldinger.
– Der er næsten en ligelig fordeling mellem kønnene blandt mentee-kandidaterne, mens der er en klar overvægt af mandlige mentorer, fortæller hun.
– Derfor vil jeg opfordre kvinderne blandt PROSAs medlemmer til at melde sig som mentorer. Alle er dog velkomne, da et stort antal deltagere giver de bedste match.
Har du lyst til selv at være med, så få mere information på <link raadgivning job-og-karriere mentorordning>prosa.dk/mentor