PROSA lukker for henvendelser kl. 14 fredag den 20/12 og mandag den 23/12.

Studerende, Arrangementer, Fagforeningernes rolle

Katrinebjerg Karrieredag 2017

Virksomheder rekrutterer blandt studerende.

Et stigende antal virksomheder har svært ved at tiltrække de it-specialister, de har brug for – og hvad gør man så? Man kan for eksempel gøre som 42 virksomheder, primært fra Østjylland, som fredag den 7. april mødte op til Katrinebjerg Karrieredag 2017 med en 1-slide-1-minuts præsentation og en stand for at møde potentielt kommende kolleger blandt de studerende på de it-relaterede uddannelser på Aarhus Universitet. Omkring 600 studerende benyttede sig af chancen for at få et et direkte og uformelt møde med virksomhederne og ikke mindst få øjnene op for jobmuligheder, de måske ikke lige havde tænkt på inden. 

Konkrete jobopslag

Flere virksomheder havde konkrete jobopslag med på standen, og erfaringerne fra sidste år viste, at der rent faktisk kommer ansættelser ud af arrangementet. Virksomhederne var primært større udviklingshuse og konsulenthuse, men der var også plads til mindre virksomheder samt nogle stykker, man måske ikke lige havde ventet at møde til en it-karrieredag. Modetøjsfirmaet Bestseller, bureauet Cadpeople, der gør det i visuel kommunikation, og Forsvarets Efterretningstjeneste var eksempler på det.

PROSA var med

PROSA havde også valgt at stille op med en præsentation og en stand, og der var i løbet af dagen stor interesse for at spørge til, hvad en fagforening egentlig er for en størrelse, og hvad den måske kunne hjælpe med i forbindelse med den første ansættelse. Selvom det ikke var et mål i sig selv, kom der også et par indmeldelser i løbet af dagen, og når man talte med de studerende, var det helt tydeligt, at det aktive arbejde i studiemiljøet har gjort PROSA rigtig godt kendt blandt mange af dem. 

Katrinebjerg Karrieredag (Kdag) blev afholdt for tredje gang, og interessen fra virksomheder og studerende for at deltage har været stigende. Se mere på kdag.au.dk og facebook.com/kdag.au.

 

Infrasoft, der leverer service management-løsninger til større virksomheder, var mødt op til Kdag for at skabe kontakt til nyuddannede, der kunne bringe den nyeste viden ind i virksomheden og dermed være med til at fortsætte den vækst, som man er inde i.

På grund af stor vækst blev Infrasoft i 2016 udnævnt til gazellevirksomhed af Børsen, og ifølge stifter Brian Eriksen (nummer to fra venstre) har man brug for flere kolleger, både udviklere til integrations- og customiseringsopgaver og konsulenter, der kan bygge bro mellem forretningsbehovene og teknologien.

 

 

Cadpeople, som er et bureau for visuel kommunikation, var mødt op for at få direkte kontakt med kreative mennesker uden at fokusere på meget snævert definerede profiler.

Katrine Bilgrav-Nielsen, Communication Manager, fortæller, at der var god søgning til standen, hvor folk var specielt interesserede i at høre nærmere om bureauets anvendelse af teknologier som Virtual Reality og Augmented Reality.

Cadpeople har allerede folk fra samtlige studieretninger på Katrinebjerg i virksomheden og ser Kdag som en god mulighed for personlig kontakt med nogle af de studerende, som måske beslutter sig for at sende en ansøgning. 

Systime Solutions var på Kdag med to konkrete jobopslag: en frontend-udvikler og en fullstack developer. Virksomheden, der er et to år gammelt offshoot fra forlagsvirksomheden Systime, har mange dataloger ansat og har brug for flere højtuddannede til at understøtte den vækst, man er inde i, fortæller CTO Kasper Ligaard (i midten).  

Systime Solutions var også med på Kdag for to år siden, hvilket resulterede i en fastansættelse af Mads Lønne Jensen (til venstre). 

Bestseller var med på Kdag for første gang, og Jette Bukh, Employer Branding Coordinator, kunne fortælle, at den store modetøjsvirksomhed lige nu er i gang med en gennemgribende digitalisering af hele forretningen, konkret blandt andet gennem det, der bliver Europas største Microsoft Dynamics AX-installation. Virksomheden har en it-afdeling på omkring 250 medarbejdere, men skal bruge flere folk inden for både design, udvikling og drift til at understøtte den store transformation, man er inde i.

Louise Kretzschmer (til venstre) og Malene Villadsen læser begge til cand.it. på Aarhus BSS og skriver i øjeblikket speciale sammen om service management – og så er de i øvrigt begge medlemmer af PROSA. For dem var Kdag en god mulighed for at blive klogere på jobmulighederne og ikke mindst på, hvilken type jobs de bedst kunne se sig selv i. Interessen går i retning af spændingsfeltet mellem it og forretning, så arbejde med strategi eller projektledelse på en bund af god teknisk forståelse kunne være muligheder.

Thomas Carlsen læser datalogi på andet år og synes, at Kdag er en fin måde at få en fornemmelse af, hvad der rører sig på jobmarkedet. Han er endnu ikke ude i konkret jobsøgning, men et studiejob i sommerferien ville måske være interessant, eventuelt inden for områder som automatisering eller kryptologi. Han benyttede sig også af chancen for at få en snak med Jetthe L. Revsgaard,  konsulent for medlemsorganisering, for at blive meldt ind i PROSA.

– Jeg har set nogle af PROSAs events på Facebook, og det ser rigtig interessant ud. I virkeligheden kommer jeg nok først til at bruge PROSA, når jeg er færdiguddannet, men jeg synes, det er rigtig fedt, at de engagerer sig i forskellige aktiviteter for studerende, siger han.

Om alt går vel, bliver Niklas Elmose Andersen færdig med sin bachelor i datalogi til sommer, og han har allerede besluttet, at han vil ud at have et job frem for at fortsætte på kandidatuddannelsen.

– Jeg vil gerne arbejde som programmør og er helt åben over for, hvilket domæne det kunne være inden for, siger han. Han kunne konstatere, at flere af virksomhederne på Kdag leder efter folk til frontend- og single page-applikationsudvikling, og det kunne han godt se sig selv i.

– Så længe det er kode, og det er et job, så er det fint, som han udtrykker det.

Sammen med 41 andre virksomheder og organisationer havde PROSA ét minut og én slide til at præsentere sig for de omkring 600 fremmødte på Kdag. Camilla Winther, juridisk sagsbehandler i PROSA, brugte sit minut til blandt andet at fokusere på, hvad man skal være opmærksom på, når man indgår sin første kontrakt.