PROSA lukker for henvendelser kl. 14 fredag den 20/12 og mandag den 23/12.

Service fra PROSA, Kompetenceudvikling, Arbejdsmarkedet, Uddannelse

Mentorordning udvides til studerende

It-studerende i slutningen af studiet og folk, der netop er dimitteret fra deres uddannelse, kan nu også få en mentor gennem PROSAs mentorordning.

PROSAs mentorordning, der sidste år blev afprøvet som pilotprojekt, har fået så gode tilbagemeldinger fra deltagerne, at ordningen er blevet permanent for medlemmer på Sjælland. Samtidig indfører PROSA den nye ordning DimittendMentor for studerende, der er tæt på eller netop færdige med deres studier.

– Som studerende kan man godt være usikker på, hvad man egentlig kan og skal kunne ude i arbejdslivet. Målet med den nye mentorordning er at give et indblik i, hvad der venter på den anden side, og en mulighed for at skabe nogle forbindelser på arbejdsmarkedet, siger Bo Sune Christensen, projektleder på mentorprojektet i PROSA.

Den første ordning, KarriereMentor, der skal give folk i deres første eller andet job faglig og personlig sparring til arbejdslivet og karriereplanlægningen med en ældre og mere erfaren it-person, fortsætter med tilmeldingsfrist i april. Det er desværre kun muligt for medlemmer bosat på Sjælland at være med i ordningen, men Bo Sune Christensen håber, at den på sigt vil blive udvidet til alle PROSA-medlemmer.

– Det er en god mulighed for alle for at få sat fokus på deres arbejdsliv i en ramme uden for arbejdet, hvor der er plads til at sige det, man ikke har lyst til at sige til kollegaen eller chefen, siger Bo Sune Christensen.

Tips til rolleafklaring

Vil du være med i mentorordningen, skal du udfylde et skema på prosa.dk/mentor med dine ønsker som enten mentor eller mentee, hvorefter du vil blive matchet med din nye sparringspartner ud fra blandt andet arbejdsfelt, uddannelse, alder og specielle ønsker. Fristen er 11. april, men man kan tilmelde sig allerede nu.

Begge mentorordninger starter i slutforåret med kickoff-workshops for både mentorer og mentees. Her vil man få nogle værktøjer til at bruge i mentor-mentee-relationen som for eksempel rolleafklaring og spørgeteknikker. Som mentor og mentee forpligter man sig til fem fysiske møder med hinanden.

– Folk i pilotprojektet har været utroligt glade for at få nogle faste rammer for at sætte deres karriere i fokus. Der er både folk, der er kommet i gang med en ny uddannelse, har skiftet job eller lært, at man godt kan sige fra over for chefen, fortæller Bo Sune Christensen.

Læs mere og tilmeld dig på prosa.dk/mentor.