Arbejdsmarkedet, Outsourcing

Minister sylter redegørelse om Udlændingeservice

Den længe ventede redegørelse om Udlændingeservices rolle i godkendelsen af CSC's underbetaling af flere hundrede indiske it-folk er udskudt igen.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har udskudt sin lovede redegørelse for skandalen i Udlændingeservice, indtil politiet er færdig med at undersøge it-virksomheden CSC.
Redegørelsen om Udlændingeservices håndtering af CSC’s aflønning af indiske ansatte blev sat i værk af integrationsministeren 10. februar, men er siden blevet udskudt flere gange. I juni blev den lovet færdig af Udlændingeservice inden udgangen af august, og nu er den udskudt på ubestemt tid.
– Det er total mangel på respekt for Folketinget og retssamfundet, at den lovede redegørelse ikke kan leveres mere end et halvt år efter, at den er rekvireret, siger Hanne Lykke Jespersen, forbundssekretær i PROSA.
– Politiundersøgelsen af CSC afgør jo blot, om en konkret arbejdsgiver har snydt med oplysninger til Udlændingeservice. Redegørelsen skulle derimod forklare Udlændingeservices rolle.

Ville vende hver en sten

Ministeren erkendte på det åbne samråd i Integrationsudvalget 5. marts 2010, at det var meget alvorlige spørgsmål, der var blevet rejst, og lovede, at hver en sten ville blive vendt.
– Det er meget alvorligt, hvis Udlændingeservice virkelig har håndteret deres myndighedsansvar så lemfældigt, som det ser ud til. Det ser ud til, at ministeren ikke kunne lide, hvad hun fandt under stenene. Desværre ser det så ud til, at hun vælger at gemme tingene væk i stedet for at rydde op og få sin eneste styrelse til at leve op til sit ansvar, siger Hanne Lykke Jespersen.
Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, er også kritisk over for Udlændingeservices fremtidige rolle i arbejdsmarkedsspørgsmål.
– Der kan være en vis forståelse for, at ministeren afventer en konkret politianmeldelse, men det ændrer ikke på, at vi bør tage en bredere overvejelse over, hvorvidt det bør være Udlændingeservice, der skal håndtere de her sager, siger han.
Det har ikke været muligt at få Birthe Rønn Hornbechs kommentar.