Motocross, affaldsrapport og en stor frø

Motorcross har aldrig rigtigt sagt mig noget, men jeg begynder at forstå udfordringen nu. Jeg har tidligere brokket mig over, at sandvejene bliver til mudderfloder, når det regner; men det er faktisk at foretrække frem for let regn. Ved mudderfloderne kan hjulet stadig få vejgreb på bunden af floden, men ved let regn er der kun lermudder. Det gør det svært at køre op ad stejle veje, men decideret farligt at køre ned: Her kan man vælge mellem at styre (og opbygge fart) eller bremse (hvorved man mister vejgrebet).

I dag var første gang jeg så håndskobold. Det virkede lidt som langbold, hvor holdet ude skal gribe bolden og rammen en repræsentant fra indeholdet. Men istedet for boldtræ bruger man sin sko på hånden. Det kan også bruges, hvis man er udeholdet til at sende bolden ind. I Danmark ville spillet nok være foregået på græs - her foregik det på den bare lerjord.

I dag underviste jeg igen i kompas for en af de andre klasser. Da vi havde nogle minutter tilbage, så lærte jeg dem Master Jacob // Do you sleep? // Don't you hear the bells ring? // Bim bam bum. Det synes det var sjovt - specielt da jeg delte dem op så vi sang 4 stemmig kanon.

Tilbage på SDC startede vi rapportskrivning baseret på modellen fra videoen. Jeg havde taget et par billeder af affaldet omkring SDC, og det lod jeg være emnet for rapporten: Beskriv affaldsproblemet omkring SDC, og hvad der kan gøres ved affaldsproblemet. De skrev det i Google Docs - men hvor er det keeedeligt at skrive rapporter.

IT-undervisning for børnene forgik som tidligere dage: Nogle er stadig mere optaget af youtube, mens andre er ved at lære 10-fingerskrivning og email. Problemet med det trådløse net var mindre idag, så switchen har hjulpet.

Jeg har sovet hos SDC siden mandag. På vores WC har vi en stor frø, som kikker forbi hver nat, sikkert fordi vi har nogle gode insekter tiltrukket af lyset, der brænder om natten. Første gang var det lidt overraskende at foretage sin nødtørft og få øje på en kæmpefrø, der helt stille kikker på.

Jeg var lidt overrasket over, at jeg kunne prikke til frøen eller drysse vand på den uden at den gad flytte sig. Jeg skulle enten kaste et par liter vand på den eller sparke til den, før den gad hoppe.