Kompetenceudvikling, Arbejdsmarkedet

Podio får blåstempel

For femte år i træk er it-firmaet bag online-platformen Podio officielt en ”demokrati-certificeret” virksomhed, der er med på den såkaldte WorldBlu-liste over verdens angiveligt mest frihedsorienterede og demokratiske arbejdspladser. De foregående år har Podio, konsulenthuset Valtech og en tredje dansk virksomhed, WooHoo, udgjort det nordiske bidrag.
At der i år kun er et it-firma med, skyldes ifølge Valtechs director for people and culture, Kenneth Miepe, at virksomheden i år blot har fravalgt at deltage.

– Vi har været med siden 2010 og haft rigtig stor fornøjelse af det. Til sidst blev det bare lidt for ”amerikansk”, men principperne om demokrati, valgfrihed og transparens arbejder vi stadigvæk videre med, forsikrer Kenneth Miepe.

For at optræde på listen skal en virksomhed have gennemgået en certificeringsproces, hvor dens medarbejdere blandt andet har udfyldt spørgeskemaer, og organisationen er blevet bedømt ud fra kriterier for transparens, decentralisering og medarbejderindflydelse. Konkret foregår dette  via et samarbejde med den amerikanske konsulentvirksomhed WorldBlu, der lever af at rådgive om forandringsledelse og strategiske omlægninger af virksomhedskultur. Mere info: www.worldblu.com.

BFR