Snowden advarer mod Google Allo

Den nye besked-app fra Google er en potentiel trussel mod privatlivets fred.

Det var reaktionen fra whistlebloweren Edward Snowden, da Google lancerede sin varslede IM-service, men uden alle de lovede privacy-funktioner.
Til Googles udviklerkonference i maj lovede koncernen bl.a. fuld kryptering, i hvert fald i inkognito-mode, så Google ikke kunne følge med i private samtaler. Desuden ville det blive muligt at sætte en udløbsdato på beskeder, hvorefter de ville blive slettet. Samtidig lovede koncernen, at chat logs ikke ville blive gemt, hvor de kunne kræves udleveret fra myndighederne, og at gemte beskeder ikke ville kunne knyttes til en bestemt person.

Ved lanceringen den 21. september var flere af funktionerne imidlertid fraværende. Navnlig bliver alle ikke-inkognito-beskeder gemt som default og slettes kun, hvis brugeren selv aktivt sletter dem. Inkognito-samtaler er dog fuldt krypterede, som lovet.

Googles beslutning vil have konkret betydning f.eks. for efterforskningsorganer, da Allo-beskeder nu som udgangspunkt vil være tilgængelige efter en dommerkendelse – på linje med beskeddata i Gmail og Hangouts samt lokalitetsdata indsamlet via Android.

Kilder:
http://www.theverge.com/2016/9/21/12994362/allo-privacy-message-logs-google
http://thenextweb.com/google/2016/09/22/snowden-on-google-allo-dont-use-it/#gref