Succes

I flere nætter har jeg nu overnattet hos SDC - jeg var kun hjemme i MHS søndag nat. Det er som nævnt ikke så primitivt som hos Long Neck village, selvom både bad og toilet er radikalt anderledes end i DK. I nat var den første nat, hvor jeg frøs, så jeg må få fat i et tæppe mere til i morgen. 

Idag underviste jeg SDC i at skrive på det samme dokument i Google Docs. Det blev noget kaotisk - måske fordi de ikke helt fattede konceptet. En af de studerende blev så overrasket over at der var nogen, der skrev på hendes skærm, at hun slettede hvad de andre skrev. Og da de jo blev ved med at skrive, så holdt hun bare delete nede. Vi er nok nødt til at prøve det igen.

Om eftermiddagen underviste jeg i at skrive rapporter. Jeg vil gerne væk fra, at de er afhængige af mig, så jeg vil hellere lære dem at finde ud af at lære nyt selv. Så jeg fandt denne video http://www.youtube.com/watch?v=AFGNKJruxdg som vi sammen gennemgik. Vi skal nu nok den igennem igen, for det sidder vist ikke helt fast.

Efter rapportkurset kom ungerne fra Long Neck village. Jeg var superspændt på, om der kom flere eller færre. Færre ville være en indikator af, at det ikke var gået godt i går, mens flere ville indikere, at folk var tilfredse og gerne ville have mere, og at deres venner også gerne ville. Der kom vel omkring 20% flere, så det var godt.

Der var en rigtig god summen, og SDC studerende var rigtigt gode til at hjælpe ungerne, samt pushe dem i den rigtige retning: YouTube videoer med favorit popstjernenen giver måske en glæde lige her og nu, men det kunne også være godt, om de fik en emailadresse samt at lære 10-fingersystemet. Aye fandt endda på at lave et A4 papir med en aftegning af tastaturet, så de kunne øve 10-fingersystemet hjemme.

For mig at se var det en totalsucces: SDC-studerende fik lov at lege ledere og børnene syntes tydeligvis, at det var interessant at lære. Dermed mener jeg sådanset mit oprindelige mål er nået - måden er ikke helt præcist, hvad jeg regnede med, for der er kommet et mellemled (SDC) ind i mellem børnene og mig, men målet om, at de kan være selvkørende og bruge IT at hjælpe med at lære, mener jeg er opfyldt.

Artiklen opdateres senere med fotos.