It sikkerhed og kryptering, Overvågning i samfundet

Tør du stole på Microsoft?

"Hvis jeg var Microsoft, ville jeg afholde konstante møder for at diskutere, hvordan man kan reparere på det, der vil ske." Sådan skriver John C. Dvorak i en aktuel analyse i sin klumme på pcmag.com. Han stiller spørgsmålstegn ved verdens lyst til at købe it-produkter fra amerikanske virksomheder efter afsløringerne om vidtgående samarbejdsaftaler med NSA om at give adgang til data fra leverandører som Microsoft og Google.

"Hvorfor skulle en udenlandsk regering blindt vælge at stole på Microsoft Office? Hvis jeg var enhver udenlandsk regering eller virksomhed, ville jeg øjeblikkeligt stoppe med at anvende Microsoft-produkter på baggrund af frygten for, at Amerika spionerer mod mig. Intet vil være hemmeligt," skriver John C. Dvorak i sin aktuelle klumme "Why We Can No Longer Trust Microsoft".

At Microsoft selv fornemmer presset, blev tydeligt, da Business Insider i en artikel den 17. juli kunne berette, at Microsoft nu i et brev (PDF) har rettet henvendelse til den amerikanske attorney general (titlen svarer på dansk til en justitsminister), Eric Holder, hvori virksomheden beder om tilladelse til at beskrive omfanget af den statslige overvågning mere detaljeret over for offentligheden. I brevet påpeger Microsoft, at den amerikanske forfatning lider på grund af Obama-administrationens fodslæbende behandling. 

Microsofts rådgiver, Brad Smith, er afsenderen af brevet. På Smiths personlige blog forklarer han mere om indholdet og baggrunden for henvendelsen.

kwn