Det er desværre ikke lovbestemt, at 24. og 31. december er fridage med løn. Der er – medmindre andet fremgår af dine ansættelsesvilkår – tale om helt almindelige arbejdsdage. Mange har dog fri med løn disse to dage. Dette vil fremgå af kontrakt, overenskomst, personalehåndbog eller være praksis i virksomheden.
Mange arbejdspladser holder lukket i julen. På den måde kan de spare lidt penge ved at pålægge deres ansatte at afholde nogle af deres feriedage i en periode, hvor der alligevel ikke sker meget.
Men husk på, at din arbejdsgiver kun kan pålægge dig at bruge af dine feriedage, hvis han eller hun overholder de almindelige varsler i Ferieloven. Er der tale om din hovedferie, hvor du holder 15 feriedage sammenhængende eller mere, skal den være varslet med minimum tre måneder. Er der tale om restferie, skal den tvungne juleferie varsles med minimum en måned. Typisk vil juleferien dreje sig om restferie og altså en måneds varsel. Det er vigtigt, at du gør indsigelser over for din arbejdsgiver, hvis juleferien ikke er varslet korrekt.
Mange arbejdspladser har dog taget højde for varslet ved at skrive ind i din ansættelseskontrakt, overenskomst eller personalehåndbogen, at der er lukket mellem jul og nytår. Hvis det her udtrykkeligt fremgår, at du skal benytte ferie eller feriefridage, bliver du nødt til at sørge for, at du har ferie eller feriefridage tilbage til juleferien, ellers bliver du trukket i løn for disse dage.