Open Source, Software

Android vækker udviklernes iværksætterdrømme

Udvikling af Android-apps på privatadressen boomer. Udviklerne giver gode råd med på vejen mod iværksætterdrømmen.

En scanning af it-jobannoncerne giver ikke mange hits på "Android" eller "Android-udvikler". Selvom salget af Android-smartphones boomer, fylder platformen endnu ikke ret meget i udviklingsafdelingerne og konsulenthusene. Men ude i udvikler-Danmark er der gang i en mindre revolution – eller måske snarere en renæssance. En stadig større skare af udviklere ser platformen som en mulighed for hurtigt at komme fra den gode idé til den færdige applikation uden alt for mange dikkedarer. Et åbent miljø med mulighed for hobbyudvikleren, iværksætteren og enkeltmandsfirmaet til at udvikle en app, der kan noget sjovt, nyt, anderledes og måske rigtig praktisk. Og hvis man er dygtig og heldig, bliver app'en så populær, at pengene fra Googles Android Market bare begynder at rulle ind.

Kvaliteten på Android-markedet er helt sikkert meget svingende, og der er givetvis en grænse for, hvor mange prutte-apps, verden har brug for. Men ud af den androide udvikler-tumleplads vil der efterhånden vokse nogle apps frem, der er modne og brugbare nok til at kunne bære udviklerens iværksætterdrøm.

Men inden man kommer så langt, er der nogle sten, der skal ryddes af vejen. Ideen og app'en skal selvfølgelig lige have det, som ingen andre har. Og så skal verden finde ud af, at den eksisterer, den skal distribueres, den skal sælges til den rigtige pris, og så kunne det også være en idé lige at tjekke et par juridiske detaljer, så iværksætterdrømmen ikke ender i en erstatningssag i en amerikansk retssal.

Vi har taget en tur rundt til nogle af de udviklere, der har kastet sig over Android-app-udvikling på privatadressen. Læs på de følgende sider om deres første erfaringer og få nogle gode råd – også om erhvervsjura og udviklingsværktøjer – inden du selv går i gang.