PROSA lukker for henvendelser kl. 14 fredag den 20/12 og mandag den 23/12.

Arrangementer

Arrangør: Der er magi i luften

Begyndervanskelighederne er væk, og Bornhack er for alvor blevet et afbræk fra den travle tech-hverdag. Med en 1.000 Mbit-opkobling.

Bornhack bød i august velkommen til cirka 200 festivalgæster, som valfartede til lejrpladsen på det sydlige Bornholm. For en af arrangørerne, Henrik Kramshøj, var dette års festival et gennembrud for selve organiseringen, og de praktiske forhold var i top.

– Det hele har kørt på skinner. Vi havde rigeligt med frivillige til at sætte det hele op, og vi fik god mad undervejs. De første to års børnesygdomme er væk, og som arrangør har jeg for første gang haft tid til at deltage fuldt ud, siger medarrangør Henrik Kramshøj.

Festivalpladsen ligger i naturskønne omgivelser kun 300 meter fra kysten. Alligevel fungerer både netværk og wi-fi upåklageligt med et godt og hurtigt trådløst netværk til alle eller en trådet forbindelse til teltet med 1.000 megabit, hvis du har behov for det.

– Vores ambition er at skabe en festival, som vi selv ville have lyst til at besøge. Bornhack har en overskuelig størrelse og er derfor også en god begynderfestival, siger Henrik Kramshøj.

Bar, pølsevogn og strandtur

Han har selv besøgt de store tech-festivaler i Holland og Tyskland med op til 5.000 deltagere, og det kan godt være lidt overvældende, siger han.

– Her er der plads til at være sig selv og deltage på egne præmisser. Vi har en masse fede workshops, spændende foredrag, en god strand og fine badefaciliteter. Og så er den børnevenlig, siger Henrik Kramshøj.

 

Henrik Kramshøj fanget i et roligt øjeblik på Bornhack. Foto: Bornhack

Som en gimmick fik alle årets festivaldeltagere udleveret en badge med navn og indbygget computer – en printplade med batterier og USB-stik til at hente simple programmer ned fra nettet. Derefter kunne deltagerne for eksempel lave LED-lys, der blinker, eller en temperaturføler.

– Det er sjovt at arbejde med simple og overskuelige computere, som du kan rode med uden at skulle forstå hele den besværlige boot-proces i moderne computere. Lidt som en gammel Commodore, siger Henrik Kramshøj.

På en normal festivalmorgen går han rundt med en kop kaffe og siger godmorgen til naboerne, logger på netværket og tjekker sine ting og sætter sig op i baren for at nørde med sine egne projekter eller snakke med andre morgenmennesker. Senere er det tid til frokost fra pølsevognen Østersøens Perle og en tur til stranden, inden eftermiddagens workshops og foredrag begynder.

– Mange af os har forskellige projekter i gang, som vi ikke rigtigt har tid til i hverdagen. På Bornhack er der tid til at koncentrere sig og få løst nogle af de opgaver – måske endda med hjælp fra andre nørder, der kan give gode input. Der sker tit noget magisk, når man sidder sammen, siger Henrik Kramshøj.