PROSA lukker for henvendelser kl. 14 fredag den 20/12 og mandag den 23/12.

Efteruddannelse

Bliv klogere under coronakrisen

Er du hjemsendt, arbejder du hjemmefra, eller trænger du bare til at blive opdateret fagligt? Der findes et hav af muligheder for at dygtiggøre dig under coronakrisen – også på distancen.

Med udsigten til en langvarig nedlukning af samfundet oplever mange PROSA-medlemmer i disse uger store omvæltninger i deres arbejdsliv. Nogle er hjemsendt, andre arbejder hjemmefra og nogle mister desværre også deres job.

Uanset din situation kan der være god grund til at se på nogle af de mange gratis muligheder for at dygtiggøre dig eller lære nyt. Og mens PROSA forsøger at få stablet endnu flere interessante webinarer på benene for PROSAs medlemmer, kan du herunder se en række anbefalinger til andre kurser på nettet. 

  • Lynda eller LinkedIn Learning rummer tonsvis af online kurser indenfor blandt andet software og design. Den første måned er gratis.
  • TED-talks er stedet for dig, der gerne vil høre fagpersoner fortælle om de emner, som de ved allermest om. Der findes også meget indenfor it og teknologi.
  • MOOC står for Massive Open Online Courses og tilbyder kurser inden for alle mulige emner og med mange forskellige udbydere. Søg for eksempel på ”MOOC Python” for kurser om programmeringssproget Python eller søg ”MOOC MIT” for kurser udbudt af Massachusetts Institute of Technology. 

Derudover er der mange virksomheder, der selv har – eller har aftale med en kursusudbyder om – læringsmateriale. Er du hjemsendt eller andet, vil det være en god måde at bruge tiden på at se nærmere på noget af det materiale, virksomheden stiller til rådighed. 

Offentlig videreuddannelse

Der er meget indhold på de danske uddannelsesinstitutioner, der også udbydes som fjernundervisning. På voksenuddannelse.dk kan du finde link til udbuddet på alle uddannelsesniveauer. For at deltage i et sådant mere formaliseret forløb, skal du aftale nærmere med din arbejdsgiver.

PROSA har via forespørgsel til beskæftigelsesministeriet fået bekræftet, at medarbejdere, der er hjemsendt med lønkompensation fra staten til virksomheden, også kan deltage i efter-/videreuddannelsesaktiviteter. Det skal blot aftales med virksomheden.

Vær opmærksom på, at hverken virksomheden eller medarbejderen må søge om VEU-godtgørelse/SVU samtidig, da det vil betyde dobbelt tilskud i form af både lønkompensation fra staten og VEU-godtgørelse/SVU.

Ledige og opkvalificering

Regeringen har midlertidigt suspenderet den aktive beskæftigelsesindsats. Det betyder at ”ret og pligt” er suspenderet – men det er ikke forbudt for jobcenteret at bevilge et kursus, og både den nationale og regionale positivliste er stadig gældende.

Der kan således stadig bevilges uddannelse, hvis den ledige ønsker det, og hvis uddannelsen afholdes som digital undervisning. Udbyderne af kurser til ledige har allerede omlagt alle kurser til digital undervisning – se for eksempel udbuddet fra Itucation over certificeringskurser til ledige.