Fyldigt program på årets Open Source Days

Den største årlige it-konference i Norden afholdes for 11. gang i København.

Med et navneskift fra Linuxforum til Open Source Days signalerer folkene bag årets konference den 3. og 4. oktober, at scopet er meget bredt. Blandt det tætpakkede program i år finder man således emner, som mere end afspejler, hvordan den efterhånden gamle ide om fri adgang til kildekoder i meget høj grad er på vej til at blive et mainstream-begreb, som gennemsyrer beslægtede områder som ophavsrettigheder og moderne generel systemudvikling. Parentetisk bemærket er det bedste signal om gennemslagskraften i open source-begrebet da også, at den proprietære softwaregigant Microsoft har skiftet strategi de sidste par år. Fra total fornægtelse af begrebet erkender Microsoft nu eksistensen af open source og forsøger at udvikle måder for sameksistens.

Copyleft og PROSA-rapport
Konferencen, der i år afholdes på IT-Universitetet i København, byder på indlæg om et af de mest omdiskuterede aspekter af open source-licensering: nemlig rettighedshåndteringen. For eksempel i form af de såkaldte Copyleft-vilkår, som Danmarks førende juridiske open source-ekspert, advokat Martin von Haller Grønbæk, vil gennemgå. Ellers fokuserer fredagens program mest på de virksomhedsrettede og forretningsfokuserede anvendelser af open source og en række af aktuelle teknologier som virtualisering, OpenID og Grid-computing, med forbindelse til open source. Rob Rowe, tidligere ansat hos Dreamworks, slutter dagen af med et kig bag Hollywoods animationsfilm, hvor Linux spiller en stor rolle. Lørdagen står i teknikkens tegn, hvor en lang række af de mest kendte open source-personligheder løfter sløret for projekter som Googles Android, open source-baserede realtids-OS´er og meget mere. PROSA deltager med en stand på arrangementet, hvor du kan få faglige råd, argumenter til dine venner og kolleger om fordelene ved medlemskab eller få mere information om PROSA-festen i forbindelse med den internationale aktionsdag imod overvågning 11. oktober, Freedom not Fear.

Deltagerpriserne for Open Source Days 2008 fredag og lørdag er henholdsvis 1.095 og 250 kroner. Som medlem af PROSA kan du få 15% rabat, hvis du tilmelder dig begge dage via prosa.dk/kursus senest mandag 29. september.

Flere informationer på opensourcedays.org.