It og samfund

Google tilbage i Kina

Søgemaskinen Google er atter tilgængelig for det kinesiske internetbrugere.

De kinesiske myndigheder har nu tilsyneladende åbnet for adgangen til søgemaskinen Google. Der er ikke kommet nogen officiel udmelding fra myndighederne mht. til Google, men forskellige kinesiske internet brugergrupper, oplyser at der igen er adgang til Googles service.

Ifølge nyhedsbureauet Associated Press er det sandsynligvis pres fra det kinesiske erhvervsliv, der har fået myndighederne til at åbne for tilgangen.

Google og Altavista lukket tidligere
I begyndelsen af denne måned, blev der, som bekendt, lukket for adgangen til Googles søgemaskine for de kinesiske internetbrugere. Google en af de mest populære søgemaskiner i Kina, på grund af at man kan foretage søgninger på kinesisk. Kort tid efter blev der også sagt "asta la vista" til søgnig via Altavista som der også blev lukket for. Der er tilsyneladende stadig lukket for adgangen til denne søgemaskine.

Spejlvendt google
Lukningerne blev et omdiskuteret emne blandt brugergrupper på internettet, og som et kuriøst svar, blev der oprettet en "spejlvendt Google", Elgoog , som virker på samme måde som Google, blot er alt skrevet bagfra. I praksis betyder det at man kan søge, hvis man bare kan læse baglæns.