VirtualBox startede sit liv som et førsteklasses virtualiseringssoftware af tysk herkomst fra firmaet Innotek for at blive opkøbt af computergiganten Sun for godt et år siden. Og det har ikke betydet innovationsdøden for VirtualBox, som kører under både Windows, MacOS X, Solaris og Linux.
Produktet er fortsat en populær og gratis genvej til at afprøve den nyeste Windows 7 prerelease eller den seneste Linuxdistribution i et kontrolleret og moderne virtuelt miljø, som både har support for netværksforbindelser, usb-enheder og flere skærmopløsninger.
Bedre udveksling af applikationer
Frigivelsen sker mindre end en måned efter, at den første betaudgave kom, og VirtualBox indeholder en lang række nye features.
VirtualBox 2.2 understøtter Open Virtualization Format (OVF), som bliver støttet af en række leverandører under betegnelsen Distributed Management Task Force.
Det generelle format skal lette distributionen af de applikationer, som kører i en virtuel maskine. OVF-filerne kan nu importeres direkte i VirtualBox og eksporteres, så de kan udveksles med andre desktop-baserede virtualiseringsapplikationer.
Som noget nyt er understøttelse af OpenGL 3D-grafikacceleration tilføjet til Solaris- og Linux-brugere. Det fungerer ved at opfange OpenGL-kald og sende disse videre direkte til værts-operativsystemet og dettes OpenGL-bibliotek for derved at køre som native kode.
Blandt de øvrige forbedringer er optimeringer af VirualBox hypervisoren, som gør den hurtigere, et C-api (foruden C++, Java og Python). Solaris og OpenSolaris-brugere kan anvende delte mapper og der er eksperimental usb-support for OpenSolaris. Hukommelsesgrænsen for virtuelle maskiner på 64-bitsystemer er hævet fra 3,5GB til 16GB. VirtualBox 2.2 understøtter nu MacOS X 10.6 og rummer mere end 30 fejlrettelser. VirtualBox er frigivet under GNU General Public License (GPL).