Service fra PROSA

Lettere at være selvstændig

Nu kan PROSAmedlemmerne være selvstændige på lønmodtagervilkår. Samtidig slipper de for at skulle tænke på regnskab, ATP, arbejdsmarkedsbidrag, pensionsbidrag, skat, feriepenge etc.

Nu kan de frie fugle komme ind under freelancebureaus trygge vinger og være selvstændige på lønmodtagervilkår. Samtidig slipper de for at skulle tænke på regnskab, ATP, arbejdsmarkedsbidrag, pensionsbidrag, skat, feriepenge etc.

PROSA har netop underskrevet en aftale med virksomheden Teknik & Design til gavn for alle de medlemmer, som er, eller overvejer at blive, freelancere eller selvstændige. For 16% af fakturasummen administrerer Teknik & Design freelancernes opgaver. Du kan få rådgivning og hjælp til administration samtidig med, at du får nye jobs og opgaver direkte ind i din mailbox. Teknik & Design fungerer også som jobformidler.

Godt tilbud til selvstændige
Niels Bertelsen, næstformand i PROSA, er rigtig glad for tilbuddet til de 6-7% af PROSAs medlemmer, som vælger helt eller delvist at have foden under eget bord.
- Vi har i en årrække fokuseret på at hjælpe de medlemmer, som gerne vil være eller allerede er selvstændige eller freelance, siger Niels Bertelsen. Vi har bl.a. lavet en pjece sammen med en erhvervsadvokat, som giver gode råd om det at etablere en virksomhed, men vi har manglet et konkret tilbud til medlemmerne, som kunne være en yderligere hjælp. Og det har vi fået i Teknik & Design.
Det er Niels Bertelsens erfaring, at det kan være meget svært ved at være selvstændig uden helt at have opgaver nok til at kunne leve af. Man risikerer en ny status, hvor man hverken er helt selvstændig eller helt lønmodtager. Den usikre status kan resultere i, at man sætter sig mellem to stole. I skatteteknisk forstand er man måske selvstændig, mens man set med a-kassens øjne er lønmodtager eller omvendt.
- Står man det forkerte sted den dag, man har brug for hjælp, kan man risikere at tabe retten til dagpenge, siger Niels Bertelsen, som mener, at det netop er her Teknik & Design kan gå ind og hjælpe.
- Som lønmodtager i Teknik & Design vil der ikke være nogen usikkerhed på status i opstartsfasen f.eks., og du risikerer ikke, at tabe retten til dagpenge.

Hvem kan bruge Teknik & Design?
Teknik & Design er sat i verden for at hjælpe dem, der løser tidsbegrænsede opgaver eller driver selvstændig virksomhed, f.eks.:

· Ledige, der får tilbudt en opgave af en virksomhed, men hvor virksomheden ikke ønsker at ansætte dem i perioden, eller hvor virksomheden ønsker en regning med moms for udførelsen

· Lønmodtagere eller ledige, der vil prøve om vingerne kan bære, inden de etablerer sig som selvstændige

· Freelancere, der har en momsregistreret virksomhed, der drives 'på deltid' (under 30 timer om ugen), og som ind imellem har brug for at få registreret egentligt lønmodtagerarbejde på deres dagpengeseddel

· Selvstændige eller freelancere, der ønsker hjælp til de administrative funktioner i deres virksomhed eller som har bruge for rådgivning i relation til selvstændig virksomhed

· Teknik & Design formidler desuden projekter og jobs fra virksomheder til teknikere og designere, der er registreret i vores jobdatabase.