PROSA enig med De Økonomiske Vismænd

Morten Rønne

Besparelser på uddannelsesaktivering vil betyde et fald i beskæftigelsen, mener PROSA, og giver De Økonomiske Vismænd ret i vurderingen af, at beskæftigelsen kan blive reduceret som følge af besparelse på uddannelsesaktivering.

Den nyeste rapport fra De Økonomiske Vismænd (vismandsrapporten) indeholder en vurdering af regeringens påtænkte besparelser på uddannelsesaktivering. Vurderingen tegner et tydeligt billedet op: Beskæftigelsen vil blive reduceret.

Forbundssekretær i PROSA, Morten Rønne siger:

”Jeg kunne ikke være med enig med de økonomiske vismænd i, at regeringens påtænkte besparelse på uddannelsesaktivering vil betyde en reduceret beskæftigelse. På it-området har vi et arbejdsmarked, hvor der på den ene side er meget stor arbejdsmarkedsefterspørgsel, flaskehalse og virksomheder, der står med ubesatte stillinger, og på den anden side en stigende andel ledige it-professionelle, heraf en ikke ubetydelig andel nyuddannede. Ledighed bland it-folk bunder ofte i mangel på konkret teknologi-kompetence. Men korte kurser og målrettede it-certificeringskurser er ofte et effektivt greb til at få de ledige i job – og derfor er jeg uforstående overfor regeringens tankesæt.”

Op imod 80 pct. af kursus-deltagere på korte kompetence-givende og it-certificeringskurser kommer i arbejde på den baggrund.

> Læs Vismandsrapporten