PROSA i Altinget: Vi skal passe bedre på vores internationale medarbejdere

Det er ikke altid let at få etableret et godt hverdagsliv i Danmark. Derfor er det vigtigt, at der tales modtagelse og fastholdelse, når der diskuteres international arbejdskraft. Sådan skriver PROSAs næstformand sammen med fem andre aktører og tre borgmestre i Altinget.

I 2050 vil der være 45 millioner færre europæere i den arbejdsdygtige alder, og herhjemme kommer vi også til at mangle hænder. Derfor skal vi passe meget bedre på den internationale arbejdskraft, der kommer til landet. 

Sådan skriver PROSAs næstformand, Curt Kjærsgaard Raavig, sammen med fem andre aktører – blandt andre Dansk Industri og IDA – og tre borgmestre i en klumme i Altinget. 

"Det er nødvendigt at se på, hvordan vi holder på den internationale arbejdskraft, når den er kommet hertil," skriver de og fortsætter: 

"For realiteten er, at vi står i en alvorlig udvandringskrise, hvor 65% af den højtkvalificerede internationale arbejdskraft har forladt Danmark efter bare seks år."

Danmark kan tilbyde gode rammer for familielivet, men mange medrejsende ægtefæller har svært ved at finde job, sproget volder problemer, og boligmarkedet og skattesystemet er svært at finde rundt i.

Ifølge PROSA, de andre organisationer og de tre borgmestre skal vi være meget bedre til at fastholde internationale medarbejdere. 

"Vi skylder dem, der tilvælger Danmark, at de får hjælp til at skabe den gode tilværelse. Ellers fortsætter udvandringen ufortrødent," skriver de og fortsætter: 

"Alle har brug for en god og stabil hverdag. Uanset om man er fra Helsinge eller Hanoi."

Læs hele klummen her: Borgmestre og aktører: International arbejdskraft er ikke kun rekruttering. Det handler om tilknytning til Danmark (altinget.dk)