PROSA: Regeringens nye reformudspil vil ændre it-uddannelseslandskabet markant

Morten Rønne

PROSA ser positivt på regerings nye reformudspil på uddannelsesområdet, men uden en ny professionsbachelor kan det betyde en lukket dør for it-uddannelser.

I de it-professionelles forbund, PROSA, ser man overordnet positivt på regeringens nye reformudspil på uddannelsesområdet.

"Der kan bygges nye professionsbachelor-uddannelser inden for it-området, og det er positivt," siger forbundssekretær i PROSA, Morten Rønne, der har ansvar for uddannelsespolitikken i PROSA.  

Han fastslår samtidig, at det er vigtigt med oprettelse af nye professionsbachelorer inden it-området, da der samtidig lukkes en vej med reformudspillet.

"Nye uddannelser skal modsvare den nuværende vej, hvor eksempelvis datamatikere kan tage en top-op uddannelse. Den vej lukkes, så vi ser frem til, at der tænkes innovativt og nyt for at skabe bedre og tidssvarende erstatninger," fortsætter Morten Rønne.

Han fastslår, at laves der ikke en ny professionsbachelor vil reformudspillet betyde en lukket dør for it-uddannelserne.

Af andre områder i reformudspillet, som får positive ord med på vejen i PROSA,er tankerne om fri efteruddannelse gennem hele livet, eksempelvis med overbygningen på datamatikeruddannelse efter to års erhvervserfaring

 

Det er positivt, men vi skal naturligvis se, hvordan og hvorledes, det skal udmøntes og fungerer i praksis. Det er lidt uklart endnu, siger Morte Rønne.


Han fortsætter:

"It-arbejdsmarked udvikler sig nemlig hele tiden, der kræves hele tiden nye kompetencer af it. Det skal være dynamisk og innovativt, så uddannelserne hele tiden udvikles og flugter med kravene uden for i samfundet. Engang blev it-området tidligere blev dækket af en to-årige edb-assistenter. Fremtiden tegner til at skulle dækkes af en professionsbachelor," siger Morten Rønne.

> Du kan læse udspillet fra regeringen her