A-kassen, Arbejdsmarkedet

PROSAs a-kasse optager nu selvstændige

Nu behøver medlemmer af PROSAs a-kasse ikke skifte organisation, hvis de starter selvstændig virksomhed.

PROSAs a-kasse, Min A-kasse, vedtog 22. maj at åbne for optag af selvstændige medlemmer. Det betyder, at folk, der har selvstændig virksomhed eller ønsker at prøve kræfter med iværksætterlivet i en periode, ikke længere er nødt til at skifte a-kasse.

- It-branchen har jo tradition for mange gode ideer og iværksætterlyst. PROSA har arbejdet længe for at gennemføre, at a-kassen fik mulighed for at få de selvstændige med, og vi er utroligt glade for, at det endelig er lykkedes, siger PROSAs formand Niels Bertelsen.

Nye tilbud og pension

Ud over a-kassen kan selvstændige få fordel af It-fagets Pensionsordning gennem PROSA, der giver bedre vilkår, end hvad man kan opnå som enkeltperson eller lille firma, og PROSA arbejder i øjeblikket på at opdatere de tilbud, fagforbundet har til selvstændige.

- Vi har længe haft særlige tilbud til selvstændige medlemmer, og nu kan de få både fagforening og a-kasse ét sted. Vi er glade for, at folk ikke længere behøver at flytte a-kasse for at starte noget nyt, siger Niels Bertelsen, der samtidig med beslutningen om at optage selvstændige blev valgt som næstformand i Min A-kasse.