Regeringen samler det digitale felt under én minister

Nu vil regeringen samle det digitale felt under én minister, PROSAs formand, Niels Bertelsen, hilser ambitionen om et slagkraftigt digitaliseringsministerie velkommen.

Regeringen vil samle hele det danske digitaliseringsområde under en enkelt minister, skriver Computerworld i dag.

”Det glæder os it-professionelle, at regeringen nu for alvor tager digitaliseringen seriøst ved at give området et dedikeret politisk fokus. Jeg har længe delt ambitionen om et mere slagkraftigt digitaliseringsministerium, og et Danmark, som har mulighed for at fastholde den internationale digitaliseringsførertrøje. Vi har alle set, hvor galt, digitalisering kan gå. Statsministeren taler om sikkerheds- og klimapolitik, men der er også de nære dagsordener med kaos i forhold til ejendomsvurderinger og Chromebook-sagen, hvor elevers data sendes i hænderne på techgiganterne i bytte for en lav computerpris," siger PROSAs formand, Niels Bertelsen.

"Danmark – ja, hele verden – står over for voldsomme forandringer, hvor ny teknologi, AI og de kommercielle techgiganter er ved at overhale samfund, politikere og borgere både indenom og udenom. Styrkelsen af digitaliseringsministeriet skal derfor pege mod, at vi får taget de grundlæggende debatter om, hvad vi egentlig vil med al den digitalisering, at samfundet i alle led opnår en mere dybdegående teknologiforståelse, at vi får taget fat de steder hvor digitaliseringen begynder at gøre ondt på mennesker og omvendt bringer den klogt i spil i sundhedsforebyggelse, undervisning og cyberkrig," forklarer han.

Hvem der skal være minister for det nye digitaliseringsministerie forventes afsløret i morgen, torsdag.

Læs også:
Borgernes privatliv skal ikke sikres af techgiganter