A-kassen, Studerende

Fælden klapper for studerende med fritidsjob

Som næsten færdiguddannet skal du tænke dig godt om, før du melder dig ind i a-kassen.

Foruden eksamen, afsluttende opgaver og indmeldelse i a-kassen skal du som dimittend også beslutte, om du vil fortsætte i dit studiejob eller sige det op.

Mulighed for supplerende dagpenge

Der er intet i vejen for, at du fortsætter med at arbejde i dit studenterjob, efter du er blevet færdiguddannet. Du kan få supplerende dagpenge for de timer, du ikke arbejder i en 37-timers uge, hvis din arbejdsgiver vil underskrive en frigørelsesattest. Du kan dog ikke få
suppleret op, hvis du arbejder mere end 29,6 timer om ugen. Årsagen er, at du ikke kan få udbetalt mindre end 7,4 timers dagpenge om ugen, svarende til en arbejdsdag. Du kan derfor ikke få supplerende dagpenge, hvis du er ansat i 30 timer om ugen. Selvom du kun er delvist ledig, skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet og søge job i samme omfang, som hvis du var fuldt ledig. Du kan modtage supplerende dagpenge i maksimalt 30 uger inden for to år. Herefter kan du frit sige op, uden det medfører konsekvenser for dine dagpenge.

Hvis du siger op

Ønsker du derimod at stoppe dit studenterjob, skal du sige op og fratræde jobbet, før du melder dig ind i a-kassen. I nogle tilfælde kan det volde problemer, hvis du har et opsigelsesvarsel over for din arbejdsgiver og samtidigt skal nå at melde dig ind i a-kassen, inden 14-dages-fristen springer. Hvis du ikke når at sige op og fratræde, før du melder dig ind i a-kassen, vil du – foruden en måneds karensperiode – løbe ind i en karantæne på tre uger. Det kan derfor godt betale sig at være på forkant, hvis du ikke ønsker at forsætte studiejobbet som nyuddannet.

Er du i tvivl – spørg a-kassen!