HackYourFuture: Fra flygtning til webudvikler

Mehrin er fra Pakistan

PROSA har talt med 4 deltagere fra HackYourFuture om deres fremtidsdrømme i it-branchen. Programmet hjælper flygtninge, asylansøgere og andre udfordrede grupper med at få fodfæste på det danske it-arbejdsmarked.

I otte måneder har Juliia, Mehrin, Nhat og Marie været klistret på skolebænken hos HackYourFuture hos PROSA for at blive klogere på alt fra software og etisk hacking til og Cloud Services.

De er mellem 20 og 37 år gamle og kommer fra henholdsvis Ukraine, Pakistan, Tyrkiet og Storbritannien. På trods af deres forskellige baggrunde deler de en fælles ambition om at bygge en ny fremtid i Danmark med it som fundament.

HackYourFuture er en non-profit organisation. PROSA arbejder for mere diversitet i it-branchen og lægger blandt andet lokaler til dele af undervisningen. Torsdag fik eleverne endelig diplomerne i hånden – men hvad er næste skridt? Vi talte med fire af deltagerne for at spore os ind på deres fremtidsplaner i Danmark.

Mehrin er fra Pakistan: Alle burde lære det

Det bedste ved HackYourFuture har været at arbejde med teknologi og få nye færdigheder på it-området. Jeg har især fået øjnene op for data - jeg elsker det virkelig! Derfor håber jeg på at lande i et job med dataanalyse – måske kombineret med forskning. Jeg synes faktisk, at alle burde lære det, for it-kunstskaber åbner mange døre. Det har også været interessant at møde mennesker med vidt forskellige baggrunde og nationaliteter og det har været motiverende at se, hvordan vi med vores forskelligheder kan hjælpe og supplere hinanden. Jeg håber, at projektet kan være med til at skabe en lidt bedre fremtid i en verden, som bliver mere og mere digital.

Juliia fra Ukraine: Jeg har fået nye kompetencer til CV’et

HackYourFuture har givet mig en masse nye digitale kompetencer, som jeg kan skrive på CV’et.  

Jeg har tidligere arbejdet med forskellige platforme i Ukraine, men det er fascinerende at se, hvor mange forskellige it-værktøjer der anvendes her, og hvordan de bruges til at drive forretninger.

Jeg er virkelig glad for at have været en del af programmet, og jeg synes, at underviserne er vildt dygtige. Det har være en god platform til at udvikle nye ideer, og det har givet mig færdigheder, som giver mig gode muligheder for at finde et job og få et godt liv i Danmark.  

Nihat fra Tyrkiet: Det har været et godt springbræt

For tre år siden flyttede jeg til Danmark fra Tyrkiet for at støtte min kones karriere. Men det har været benhårdt at starte forfra i et nyt land uden netværk eller venner - især når man ikke er EU-borger.

Oprindeligt er jeg uddannet lærer, men jeg har ikke kunne få job i Danmark. Jeg hørte om HackYourFuture gennem et integrationsprogram i København, og det har været et godt springbræt til at få en ny brugbar uddannelse og en ny start på det danske arbejdsmarked.  

Jeg håber på en dag at arbejde med Cloud Engineering. Jeg arbejder allerede frivilligt i en startup, og jeg ser frem til at bygge videre på de færdigheder, jeg har udviklet i HackYourFuture.

Marie fra UK: Vi skal have flere kvinder i IT-branchen

Det bedste ved HackYourFuture er at møde så mange andre it-passionerede mennesker. Vi har vidt forskellige baggrunde og nationaliteter, men alle ønsker at få en fod indenfor i tech-branchen.

Jeg har boet i Danmark i syv år, men selvom jeg har en kandidatgrad i Life Science, har jeg ikke kunne finde et job. Jeg håber at jeg kan kombinere min uddannelse med det, som jeg har lært på HackYourFuture. Drømmen er at kunne gøre en forskel for menneskers liv og bidrage til  sundhedssektoren.

Jeg har studset over, at it-området er meget mandsdomineret, og derfor har det været inspirerende at netværke med andre kvinder i it-branchen. Jeg tror, at der er behov for systemiske ændringer og mere inklusion for at få flere kvinder ind på feltet.  
 

Faktaboks: Hvad er HackYourFuture?
  • HackYourFuture er et non-profit kodningsskole, der hjælper grupper, som har svært ved at få adgang til arbejdsmarkedet.
  • Størstedelen er asylansøgere og flygtninge.
  • Gennem 34 uger får de gratis it-undervisning af frivillige, så de blandt andet kan blive webudviklere og stå til rådighed på et efterspurgt it-marked.
  • PROSA er medsponsor og lægger blandt andet lokaler til dele af undervisningen.

Læs mere om HackYourFuture: https://www.hackyourfuture.dk/

 

> PROSA møder de nye it-studerende
> Fællesskab skaber it-folk