PROSA møder de nye it-studerende

Lærke læser til datamatiker og drømmer om at blive selvstændig

PROSA og kodeanden var på besøg hos nystartede datamatikere og dataloger. Mød nogle af de nye it-studerende her, og læs hvad de drømmer om.

I disse uger vrimler det med nystartede datamatikere, multimediedesignere og andre kloge hoveder fra it-faget. PROSA var på studiebesøg på både KUA og KEA for at hilse på nogle af dem sammen med PROSAs kodeand.

Lærke læser til datamatiker og vil være selvstændig

"Som yngre kodede jeg en del med min storebror. Jeg tror, at det er derfor, at jeg fik øjnene op for it-faget, og så er det et trækplaster, at det åbner døre for så mange forskellige jobs.

Når jeg på et tidspunkt bliver færdig på skolebænken, vil jeg gerne ud og have noget praktisk erfaring. Senere er drømmen at blive selvstændig og opstarte min egen virksomhed. Lønnen betyder noget, men fleksibilitet og frihed til at disponere over min egen tid vægter højest," siger Lærke 21 år, som læser på datamatiker-uddannelsen ved KEA.

Najib drømmer om at arbejde med it i en bank

”Jeg har tidligere arbejdet i en bank, hvor der var en it-afdeling, som hjalp, når der var systemnedbrud. Det ville jeg gerne selv kunne, så jeg talte med dem og hørte om deres baggrund. De var datamatikere, og derfor er jeg nu selv startet på uddannelsen. 

Drømmen er også at komme til at arbejde i it-afdelingen i en bank. Senere vil jeg gerne opstarte min egen virksomhed. Man kan noget helt unikt med kodning – lige fra fejlfinding til systemudfordringer. Det er virkelig fedt,” fortæller Najib på 34 år, som læser datamatiker-uddannelsen ved KEA.

> Spar op til 50% på forsikring som medlem af PROSA

Sara og Andrea læser datalogi

”Jeg har altid godt kunne lide matematik og computere. Så for mig var datalogi en god måde at kombinere det på. Jeg synes, at programmering er ret fascinerende og kunne nok godt tænke mig at arbejde med det. Jeg har indtil videre ikke nogen erfaring med det, men det tager jeg som en udfordring.”

”Jeg kan rigtig godt lide kombinationen af problemløsning og kreativitet. Jeg ved godt, at det er et mandsdomineret fag, men det skræmmer mig ikke. Jeg tænker, at det er faget som er i fokus. Og hvilken hylde jer lander på? Det må tiden vise!" forklarer Sara og Andrea. De er begge 20 år og læser datalogi ved Københavns Universitet.

> Det er gratis at være studiemedlem af PROSA

Mikkel læser Machine Learning og vil være spiludvikler

”Jeg havde nogle teknik-fag på HTX og så synes jeg at matematik er rigtig spændende. Derfor synes jeg, at det var oplagt at læse it. Senere håber jeg på at tage kandidaten i computer-science og arbejde med spiludviklingen. Jeg elsker at game – så det kunne være mega fedt at lave af det. Ellers skal det være noget dataanalyse. Og ja, jeg kender godt kodeanden i forvejen!” siger Mikkel på 20 år (t.v.) som studerer Machine Learning ved Københavns Universitet. 

> Bliv medlem af Danmarks stærkeste it-fagforening