Internet, It og samfund

Derfor bør du bruge Twitter

Bagsiden: Du tager fejl, hvis du mener, at Twitter mest handler om morgenmadsopdateringer og er en platform til pleje af din selvoptagethed. For det hurtige sociale netværk kan så meget mere.

Jeg oprettede min konto på Twitter 27. marts 2007. Men der gik faktisk flere år, inden tiøren endelig faldt, og det dæmrede for mig, hvordan jeg kunne få reel værdi ud af den globale og dog så primitive tjeneste.

Seks år gamle Twitter har udviklet sig til stedet, hvor 140 millioner brugere producerer og konsumerer 340 millioner tweets om dagen. Og i mange dele af verden er tjenesten langt mere udbredt og populær end i Danmark. Men brugen vokser også i Danmark, hvor fodboldspillere, realitystjerner og studieværter tweeter mere og mere. Så mens vi kan vente på, at den næste bølge af sociale netværk i form af fotodelingstjenester bliver mainstream i Danmark, er det passende at rette blikket mod elskede, forhadte eller meningsløse Twitter.

Blogs all over again

Sikke meget selvoptaget lort, der kan hentes der. Og se, hvor mange ynkelige forsøg der er på at markedsføre organisationer, når kommunikationsafdelingen vender tilbage fra Twitter-kursus og tvinger den administrerende direktør til at lægge navn til en række tåbelige tweets, som skal markere, at man som organisation er helt oppe på netværksbeatet. Det er al hypen om blogs all over again. Men som sagt, Twitter kan mere. Og svaret finder du ikke nødvendigvis ved at glo på de unges brug af sociale netværk. Se på dig selv og dine interesser og søg så på Twitter.

For her er verdens måske bedste sted til at finde information om lige nøjagtig de informationer, som du interesserer dig fagligt eller af andre årsager for.

Du træder nemlig ind i et univers, som ikke bare er selvomsluttende, rygklappende og konsensussøgende som Facebook, når det er værst. Her er de informationer, som interesserer dig, i den grad uddelegeret til de andre brugere. Bidrager du selv med links til andres gode informationer eller dine egne tanker, skal dine followers nok finde dig. Tænk på Twitter som den crowdsourcede, kollektive intelligens, hvor dine nyheder bliver skabt gennem menneskelig filtrering og selektering og så tilmed i realtid.

Den kvalitet er svær at matche gennem traditionelle RSS-feeds fra dine yndlingsmedier eller diverse Google-søgninger.

Here to stay 

Det tog tid for mig at indse Twitters styrker, og jeg genfinder dele af det samme i eksempelvis Google+. Men Twitter bygger på et klart og simpelt koncept og er helt i top, når det drejer sig om et socialt netværk baseret på et enkelt fokus. Medmindre Twitter i kampen om opmærksomhed lader sig forvandle til en ufokuseret Alleskönner, tror jeg på, at tjenesten også i fremtiden har en fast plads på min desktop, min tablet og min smartphone. Har du en mening om Twitter, så værsgo' at tweete. På Twitter finder du mig som @kwesth.