Internet, Software

Det mobile internet er for sløvt

Reklamerne lover hurtig mobilbrowsing, men realiteterne er helt anderledes sløvt kværnende, mener internationalt anerkendt analytiker.

Hvad skal der til, for at der kommer mere knald på websider hentet ned på mobile enheder? Det svar søgte web-performanceeksperten Steve Souders at svare på under maj måneds mobil-konference i Amsterdam. Steve Souders er forfatter til flere bøger om hastighedsoptimering af websites og står også bag sitet HTTP Archive Mobile sammen med Guy Podjarny. Selvom der er tale om en alfa-udgave, rummer den allerede en række statistiske data om websider beregnet til mobile enheder.

Steve Souders har analyseret et stort antal websites og er kommet frem til, at årsagen til den træge brugeroplevelse ofte ligger i selve websitets opbygning. En af årsagerne er, at webudbydere ofte griber til at udskifte billedmateriale ved at tilføje javascript-kode, til at styre de billeder, som mobilbrugere henter. Javascript-koden er ikke altid lige snedigt skruet sammen, og resultatet bliver så en træghed i renderingen af websiderne.

Via sit website Stevesouders.com har Steve Souders offentliggjort statistikker over fordelingen af datatrafik fra websites og ikke mindst værktøjer som Jdrop og bookmarkletten Mobile Perf. Værktøjerne gør det muligt at foretage analyser direkte på mobiltelefonen.