Internet

Ny portal: Dansk på nettet

En søgning i Google vil ofte afsløre, at kvaliteten af de danske hits langt fra matcher de engelsksprogede. Nyt initiativ vil gøre det bedre at \"google\" på dansk.

Internettet er for mange danskere blevet den umiddelbare kilde til viden. Efter Ole Grünbaum, Michael Karvø og Troels Andersens mening er der for lidt ordentlig faktuel viden på dansk på nettet. Derfor vil deres nye netværksinitiativ Dansk på nettet sørge for, at dansk fortsat bliver sproget for den almene viden i Danmark.

Danske leksika på nettet
Det er uheldigt, at man ikke kan genfinde den omfattende dansksprogede fagkultur på nettet. Hvis vi vil vide noget om f.eks. det romerske rige, er vi henvist til engelsksprogede, troværdig kilder. Derfor siger mændene bag Dansk på nettet: Lad 100 dansksprogede leksika, opslagsværker, databaser og pædagogisk udformede websteder med almen og speciel viden blomstre.
I erkendelse af markedet ikke kan løfte den opgave alene, vil Dansk på nettet ruske op i politikerne. De skal forstå, at situationen er alvorlig, og at der skal handles snart.

Almen begejstring
Opgaven med at få den dansksprogede almene viden med ind i fremtiden bør vække begejstring og kalder på en bred deltagelse. Fagbogsforfattere, forlag, universiteter, organisationer, skolelærere og andre "heftige" brugere af dansk skal gå sammen med erhvervslivet og politikerne om at finde en model, hvor både forlag og forfattere kan tjene penge på både at sælge bøger og licenser på nettet. For bare 50 kr. om året kan det danske internet blive et af de rigeste i verden.