Internet

Se dansk kunst på nettet via Google Art Project

Nu kan du se 200 danske kunstskatte online sammen med over 30.000 kunstværker fra museer verden over på Google Art Project.

Et samarbejde mellem Google og 151 kunstmuseer verden over gør det muligt at se over 30.000 kunstværker online. Den virtuelle kunstsamling Google Art Project blev i påsken udvidet med over 200 værker fra Glyptoteket og Statens Museum for Kunst, der kan ses i form af fotos i høj opløsning.

Udvidelsen af Google Art Project omfatter også en række nye funktioner til at samle og dele sine yndlingskunstværker – og så kan flere af dem opleves med Street View-adgang, som om man stod i museernes gange og haller. Man kan nu bevæge sig virtuelt rundt i 41 museer og se 45 kunstværker i gigapixel-opløsning.

Googles online kunstsamling er også udvidet med mere ikke-vestlig kunst samt blandt andet skulpturer, street art og fotokunst.

– Statens Museum for Kunst arbejder målrettet for fri og åben adgang til den digitaliserede kulturarv i lyset af den teknologiske udvikling. Vi vil gerne bidrage til, at vores fælles kulturarv bredes ud i verden og bliver et råmateriale for brugernes kreativitet, innovation og læring. Google Art Project faciliterer på bedste vis et brugervenligt univers, der loyalt og gennem avancerede teknikker formidler billedkunsten på tværs af tid og sted, siger Karsten Ohrt, direktør for Statens Museum for Kunst, i en pressemeddelelse.

Gå selv på opdagelse i Google Art Project her og oplev samlingerne fra Statens Museum for Kunst og Ny Carlsberg Glyptotek. Få en video-rundtur på YouTube her.