Internet

Tænk over dit browservalg

Med fem mainstream-browsere på markedet er det værd at overveje et bevidst valg af sin indgangsvinkel til internettet.

Da Netscape led nederlag til Internet Explorer i slutningen af 90’erne, viste det sig ikke at være enden på browserkrigen, men starten på Mozilla Firefox og mange andre konkurrencedygtige browseres fremkomst på markedet.

Hele fem browsere er i dag så udbredte, at de kan kaldes mainstream. Magasinet Maximum PC har foretaget en omfattende undersøgelse af de fem browsere, der alle er på vej med nye funktioner i de kommende måneder.

Firefox 3

Undersøgelsen konkluderer, at Mozilla Firefox stadig er langt den bedste browser på markedet, blandt andet på grund af bedre hukommelsesstyring, forbedret sikkerhed, det kombinerede søge- og adresseindtastningsfelt AwesomeBar og flere andre forbedringer.

En vurdering af browserfunktioner vil næsten altid være subjektiv, men Firefox’ store popularitet blev bevist, da lanceringen af browserens tredje version i juni 2008 satte verdensrekord med 8.002.530 downloads på 24 timer.

Internet Explorer 7

Efter fem års hvilen på laurbærrene fik Microsoft endelig givet sin Explorer en overhaling i 2006 med version 7, som blandt andet fik en omarbejdet layoutmotor, add-ons og browsing via faneblade.

Opera 9.6

Med den nyeste version af Opera kan man ikke længere kalde den norske browser for alternativ, påpeger Maximum PC. Den hurtige browser er blevet endnu hurtigere, og nye features er blandt andet RSS-feeds i magasinlayout.

Safari 3

Denne version af Apple-browseren er den første, der er udviklet til Windows og ikke kun Mac-brugere. En væsentlig hurtigere version 4 er på vej.

Chrome 1.0

Der er stadig meget at forbedre i Googles browser, men styringen af fanebladene imponerer. Chrome behandler hvert faneblad som sin egen proces, så hvis en bug i webstedets kode får siden til at gå ned, mister man kun et faneblad og ikke hele browseren.

Layoutmotorer

Maximum PC gennemgår desuden de mest dominerende layoutmotorer (for eksempel Trident og Gecko) og vurderer browsernes brugergrænseflader, support, sikkerhed, add-ons, JavaScript-support og performance etc. Læs mere i Browser Battle: Nine Browsers of Today and Tomorrow Compared.