Diverse

E-mailadressen følger med iTunes-filer

Apple har fjernet kopibeskyttelsen fra de nye iTunes Plus-filer. Til gengæld følger køberens personlige e-mailadresse med i filen.

Selvom musikfiler fra iTunes Plus nu er uden kopibeskyttelse, indeholder de stadig personlige oplysninger om køberen. Når du køber en sang på iTunes Plus, er din e-mailadresse med i filen, som dermed kan spores tilbage til dig, hvis du skulle vælge at dele sangen med nogen.
Cnet.com har fundet ud af, at den e-mailadresse, køberen af musikfilen er registreret med i iTunes, kan findes i den information, der kommer frem, hvis man åbner filen med et tekstbehandlingsprogram som for eksempel Notepad.
Til forskel fra de gamle musikfiler fra iTunes bruger iTunes Plus formatet AAC med endelsen .m4a, der er uden DRM-kopibeskyttelse og kan spilles i en lang række musikafspillere, blandt andre Creative Zen, Sonys A-, S- og E-serier, Sony PSP og Playstation 3, Nintendo Wii og Sony Ericssons Walkman-telefoner.

Musik uden DRM koster ekstra

Det er muligt at opgradere tidligere iTunes-downloads til det nye format, men det koster dig to kroner pr. sang og 30 procent af albummets pris for hele albums.
Cnet.com skriver dog, at det ikke er muligt at vælge, hvad man vil opgradere. Man er altså nødt til at opgradere hele sin musiksamling eller slet ikke. Til gengæld har de DRM-frie sange højere bitrate  og dermed bedre lydkvalitet end filerne i det gamle format og erstattes automatisk i iTunes-biblioteket og i alle playlister. Men hvis grunden til at opgradere er, at man overvejer at dele sin musik med andre, skal man altså være opmærksom på, at ens e-mailadresse følger med filen.
80 procent af sangene i  iTunes-kataloget er indtil videre DRM-frie.